Life can be TasteFULL

2 Απρίλιος, 2008

Cheese n`wine party experience

syrah-05.jpg

Syrah Αβαντίς

Μόλις το Σάββατο το πρωί έπεσε η ιδέα για ένα cheese & wine party μεταξύ φίλων. Θα παίζαμε με γεύσεις επάνω σε ένα Syrah Avantis για να διασκεδάσουμε και εκπαιδεύσουμε τους ουρανίσκους μας. Τα πάντα οργανώθηκαν σε ελάχιστο χρόνο, οι δουλειές μοιράστηκαν, τα πόδια ξεχύθηκαν στους δρόμους και τα χέρια στις κουζίνες για να είναι όλα έτοιμα μέχρι το επόμενο βράδυ.

Κάναμε τα τηλέφωνά μας, ξανακάναμε για τις επιβεβαιώσεις μας και καταλήξαμε στον κατάλογο των ατόμων που θα χαιρόταν τα παιχνίδια της γεύσης. 4 με 10 άτομα είναι ο ιδανικός αριθμός ατόμων για κάτι τέτοιο. Tο πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ πρόσκλησης και πάρτυ δεν βοήθησε βέβαια ώστε να έχουμε τα άτομα που θέλουμε αλλά καταφέραμε να έχουμε καλούς φίλους στο τραπέζι μας. Γνωρίζοντας τον ακριβή αριθμό των ατόμων στήσαμε το τραπέζι μας (καρέκλες, πιατικά, μαχαιροπήρουνα, σουπλά κλπ) βάλαμε τα ρομαντικά κεράκια μας, τα λουλουδάκια μας και διαλέξαμε αγαπημένες μουσικές.

Κάπου εδώ έπρεπε να αναλογιστούμε τις ιδιότητες του κρασιού μας (Syrah Avantis) και να πειραματιστούμε με γεύσεις που του ταιριάζουν.
Το συγκεκριμένο Ευβοιώτικο ποίημα έχει πυκνό άρωμα από κόκκινα φρούτα, πιπέρι, βανίλια, καφέ, σοκολάτα και βιολέτα και έντονη επίγευση. Η chef της παρέας επέλεξε να πειραματιστούμε με:

  • Fondue με raclette & gorgonzola παρέα με σπαράγγια, μανιτάρια γεμιστά και ψωμάκι καλαμποκίσιο και Γιαννιώτικο με προζύμι:

Πολύ δυνατό το άρωμα της gorgonzola αλλά ήταν τελικά ότι χρειαζόταν για το avantis. Τα σπαράγγια καλά αλλά λίγο αδιάφορα για τόσο δυνατό κρασί. Αυτά τα μανιτάρια όμως νομίζω ότι φυτρώνουν μέσα στα αμπέλια! Έτσι ακριβώς, γεμιστά.

fondue

  • Crostini με πιπεράτο ψαρονέφρι και καραμελωμένα κρεμμύδια:

Αντί σχολίου μπορώ να έχω λίγο ακόμη;

2380721788_1255bcbc36.jpg

  • Insalata Caprese:

Τοματούλα, βουβαλίσια μοτσαρέλα, βασιλικός, αγνό ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και έχετε όλη την δροσιά (σαν την αύρα του Κάπρι) που χρειάζεστε μεταξύ των γεύσεων

2380721236_f4773760be.jpg

  • Παρμεζάνα με ψητές πιπεριές και βαλσάμικο:

Πολύ καλός συνδυασμός αλλά όχι για το avantis.

2380722132_037c92aa49.jpg

  • Γραβιέρα Μετσόβου με μέλι και καρύδια:

… και όμως, ταιριάζει πολύ όμορφα. Αφεθείτε ελεύθερα.

2379886089_276926a24d.jpg

  • Το επιδόρπιο ήταν ένα cheesecake του Capo Gellato το οποίο συνοδεύτηκε από ένα Vinsanto και ακολουθήθηκε από δυνατό καφέ. Διαστημικό cheesecake, πολύ καλό το Vinsanto, τον καφέ τον περιμένω ακόμη 🙂

Ετοιμάσαμε ένα scoring card το οποίο προσφέραμε στους καλεσμένους μας στο τέλος του party για να αξιολογήσουν και το cheese και το wine και όλα τέλος πάντων.

Αξιολόγηση κρασιού

Wine

Visual

Appearance

Bouquet/

Aroma

Taste and

Texture

Finish/

Aftertaste

Overall

Impression

Syrah Avantis


Vinsanto

Outstanding = 5 Excellent = 4 Good = 3 Average = 2 Poor = 1

Αξιολόγηση πιάτου

Πιάτο

Visual

Appearance

Taste and

Texture

Overall

Impression

Combatibility with wine selected

Fondue από Gorgonzola και … με Γιαννιώτικο ψωμί

Ψητά μανιτάρια

ψαρονέφρι

Insalata Caprese

Επιδόρπια

Outstanding = 5 Excellent = 4 Good = 3 Average = 2 Poor = 1

Message to chef

Name

Email


Το πρόβλημα ήταν ότι ή όλα ήταν τόσο τέλεια ή τα κρασιά πολύ δυνατά ή οι καλεσμένοι μας τόσο ευγενικοί 🙂 Το αποτέλεσμα ήταν να βαθμολογηθούν όλα με την ανώτατη βαθμολογία και να μην μπορούμε να βγάλουμε ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα. (Νομίζω πάντως πως αυτό το υπέροχο crostini με τον πιπεράτο τόνο του είναι ο ιδανικός σύντροφος για το Avantis.) Εκτός ίσως από την συμβουλή προς εσάς να μην αγχωθήτε να τα κάνετε όλα τόσο τέλεια. Στόχος είναι να περάσετε καλά. Enjoy…

Advertisements

2 Σχόλια

  1. Εγω παιδια δεν ειμαι πολυ ευγενικος. Ολα ηταν οντως παρα πολυ ωραια!!!

    Σχόλιο από Portiero — 2 Απρίλιος, 2008 @ 12:31 μμ

  2. Λοιπον μηνυμα απο εναν ΑΓΝΩΣΤΟ surfer του διαδικτυου.Τελεια ηταν ολα.Εγω τα κουβαλησα!!Ολα παρακαλω.Και τα εφαγε ο Portiero και η παρεα του.Μπουχουχου!!!!!!!!!

    Σχόλιο από Ανώνυμος — 18 Απρίλιος, 2008 @ 3:13 μμ


RSS feed for comments on this post.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: