Life can be TasteFULL

5 Μαΐου, 2008

Σιρόπι λεμονάδας

Σπιτική λεμονάδα

Λεμονάδα η ξεδιψαστική! Ετοιμάστε το σιρόπι της λεμονάδας, φυλάξτε το στο ψυγείο και ετοιμάστε σπιτικό αναψυκτικό στη στιγμή.

Ετοιμάζουμε σιρόπι ζάχαρης, με αναλογία 1 κιλό ζάχαρη προς 330ml νερό, βράζοντας το σε κατσαρολάκι για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει. Μετράμε πόσο είναι το σιρόπι ζάχαρης και προσθέτουμε ίδια ποσότητα στυμένου χυμού φρέσκου λεμονιού. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Διατηρείται για 3 μήνες στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε λεμονάδα αναμειγνύοντας σιρόπι και νερό. Προτεινόμενη αναλογία αραίωσης 1 προς 5. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγο δυόσμο.

Η συνταγή είναι από το All about Lemon καφέ στην Ερυθραία.

3 σχόλια

  1. magic indeed

    Σχόλιο από sv — 14 Μαΐου, 2008 @ 8:01 πμ

  2. ego proteino araiosi 1-3

    Σχόλιο από sv — 14 Μαΐου, 2008 @ 8:02 πμ

  3. H λεμοναδα ειναι καταπληκτικη !!!
    Σιγουρα ειναι περισσοτερη απ οτι νομιζετε γιατι θελει αααρρρεεεεεωωωμμμααα…

    Σχόλιο από Portiero — 27 Μαΐου, 2008 @ 7:08 πμ


RSS feed for comments on this post.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: