Life can be TasteFULL

16 Δεκέμβριος, 2008

Τρουφάκια σοκολάτας – ένα δώρο με στυλ

me-046

τρουφάκια σοκολάτας με ρούμι

Νομίζω πως δεν υπάρχει άλλο δώρο που να είναι τόσο δελεαστικό, ευπροσάρμοστο στα γούστα του παραλήπτη -εφόσον τα γνωρίζετε – και τόσο εύκολο να φτιάξετε με σίγουρη επιτυχία κάθε φορά.

Αν φροντίσετε να τα συσκευάσετε σε γουστόζικα κουτάκια, μπορείτε να κάνετε τους φίλους σας πολύ χαρούμενους!

Αποτελούν την καλύτερη γευστική παρέα σε ένα εσπρέσο ή σε ένα after dinner whisky.

Έχουν τα μυστικά τους αλλά αν ακολουθήσετε τα βήματα δεν μπορεί να αποτύχετε. Θυμηθείτε μόνο ότι θα γίνουν τόσο καλά όσο η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε. Σοκολάτα Valhrona 61% (250γρ 8,5€) αγόρασα στο CAPO GELATO, Λ.Πεντέλης 72, Χαλάνδρι.

me-0521

Υλικά :

  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 61% Valhrona ή άλλη υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο
  • 100ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 25γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 40ml whisky ή ρούμι ή cherry brandy ή cognac ή σαμπάνια ή ό,τι σας αρέσει!
  • Κακάο για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

  • Σπάτε την σοκολάτα σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορείτε και την βάζετε σε μεγάλο μπολ
  • Βάζετε την κρέμα σε κατσαρολάκι και την φέρνετε σε σημείο βρασμού
  • Ρίχνετε την κρέμα στο μπολ, πάνω στα κομμάτια σοκολάτας & ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσουν. Αν είναι μεγάλα τα κομμάτια ή η κρέμα σας δεν ζεστάθηκε όσο έπρεπε, δοκιμάστε την διαδικασία του μπεν μαρί, δηλ. βάλτε το μπολ σε κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει -χωρίς να ακουμπάει στο νερό- μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα και να γίνει ομοιογενές.
  • Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε
  • Προσθέστε το αλκοόλ και ανακατέψτε (ακολουθήστε αυστηρά την σειρά της διαδικασίας. Αν το αλκοόλ ενωθεί με την σοκολάτα πριν αυτή αναμιχθεί με κάποια λιπαρή ουσία, η σοκολάτα κόβει)
  • Τώρα έχετε στο μπολ σας ένα τελείως ρευστό μίγμα σοκολάτας που μοσχοβολάει. Μπορείτε να προσθέσετε όποιο υλικό σας αρέσει για να φτιάξετε τις δικές σας μοναδικές τρουφίτσες. Δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, ξηρούς καρπούς κοπανισμένους, αρωματικό ροζ πιπέρι ή καυτερό chili, ξύσμα πορτοκαλιού, ψιλοκομμένα γλυκά κουταλιού (καλά στεγνωμένα από το σιρόπι τους) ή καραμελωμένες φετούλες ginger. Ονειρευτείτε την γεύση, ενώστε τα υλικά που αγαπάτε και αφήστε το θεϊκό μίγμα στην ησυχία του να ενωθεί και να σφίξει. Εκτός ψυγείου, για 2ωρίτσες περίπου.
  • Μετά, πάρτε -με δύο κουταλάκια του γλυκού- κομμάτια σε μέγεθος μικρού καρυδιού και βάλτε τα σε ταψάκι. Βγαίνουν περίπου 35-40 τρουφάκια μιας μπουκιάς. Αφήστε τα κανα μισάωρο ακόμα να σφίξουν
  • Βάλτε κοσκινισμένο κακάο σε ένα πυρεξάκι
  • Φορέστε γάντια μιας χρήσης και αρχίστε να ρολλάρετε ένα ένα τα τρουφάκια σας για να γίνουν στρογγυλά και τα ρίχνετε στο κακάο
  • Τα τυλίγετε στο κακάο και είναι έτοιμα να τα συσκευάσετε. Αν επιλέξετε να μην βάλετε πρόσθετα υλικά στο μίγμα σοκολάτας, μπορείτε να τα τυλίξετε σε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, cashews, φουντούκια κλπ)

me-047

Advertisements

3 Σχόλια

  1. Μμμμ! Ωραίο!

    Σχόλιο από Σοφία Λ — 17 Δεκέμβριος, 2008 @ 11:43 πμ

  2. κορυφαίο!!!! με την προϋπόθεση πως η σοκολάτα θα είναι Valhrona!!!!!

    Σχόλιο από Βάλια — 24 Ιανουαρίου, 2009 @ 2:23 μμ

    • χαίρομαι που σε ενθουσίασε! τα έφτιαξες; σε δυσκόλεψαν καθόλου; θα ήθελα να μάθω

      Σχόλιο από aavicky — 26 Ιανουαρίου, 2009 @ 11:33 πμ


RSS feed for comments on this post.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: