Life can be TasteFULL

14 Φεβρουαρίου, 2009

Ζεστή σοκολάτα

Filed under: Συνταγές — Vicky Koumantou @ 1:34 πμ
Tags: , , ,

Περασμένα μεσάνυχτα, έξω βρέχει, το τζάκι ακόμα αναμμένο. Το βιβλίο που διάβαζα έχει πολύ υλικό για επεξεργασία και έχει αναστατώσει την σκέψη μου.

Χρειάζομαι άμεσα κάτι να γλυκάνει τη ψυχή και τις αισθήσεις.

Σοκολάτα ζεστή. Με ρούμι, πορτοκάλι & κανέλα για απόψε.

Υλικά:

  • 1/4 κούπας  παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% με 1 κ.σ.ζάχαρη
  • 1 κ.σ.ζάχαρη και 3 κ.σ.κακάο
  • 4 κούπες γάλα
  • 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • μια δόση αλκοόλ ή μπαχαρικών για extra γεύση
  • ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Σε ένα μπωλ κτυπήστε την κρέμα με 1κσ.ζάχαρη μέχρι να γίνει απαλή σαντιγύ (να στέκεται). Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο.

Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κακάο. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας. Βάλτε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε την σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατέψτε να γίνει ομοιογενές.

Προσθέστε λικέρ φουντουκιού ή βότκα βανίλια ή ρούμι μαύρο ή λικέρ καφέ ή μέντας. Μια ή δύο κ.σ. σε κάθε κούπα, αναλόγως με το κρύο που κάνει  έξω…

Αν θέλετε χωρίς αλκοόλ την σοκολάτα σας, προσθέστε κανέλα ή βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι ή καγιέν πιπέρι!

Ζεσταίνετε 4 κούπες, μοιράζετε την σοκολάτα, προσθέτετε 1 κουταλιά σαντιγύ, πασπαλίζετε με τρίμμα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.

Αν έχετε πολλούς φίλους στο σπίτι, σερβίρετε την σοκολάτα σε καφετιέρα και βάλτε σε δίσκο όλα τα extra υλικά για να φτιάξει ο καθένας τη γεύση που θέλει.

2 σχόλια

  1. Καλημέρα και πάλι Βίκυ! ΄Εφτιαξα και αυτήν την πολύ ωραία πρότασή σου και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύυυ καλόοοο…κι ας μου βγήκε λίγο παραπάνω μεθυσμένο…μου έπεσε λίγο παραπάνω ρούμι…θα ήθελα να είναι ωστόσο λίγο πιο πηχτό το μείγμα…μήπως θα μπορούσα να βάλω και λίγο γάλα εβαπορέ, και να αφαιρέσω ένα μέρος απότο φρέσκο γάλα;…σε χαιρετώ γλυκά

    Σχόλιο από Valia — 5 Νοεμβρίου, 2009 @ 12:29 μμ

    • Περισσότερο ρούμι είνα πάντα καλύτερο από λιγότερο🙂 και βέβαια μπορείς να το κάνεις πιο πυκνό αντικαθιστώντας το φρέσκο γάλα με εβαπορέ ή λυώνοντας περισσότερη σοκολάτα και αφαιρώντας κακάο.

      Σχόλιο από Vicky — 5 Νοεμβρίου, 2009 @ 4:34 μμ


RSS feed for comments on this post.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: