Life can be TasteFULL

23 Φεβρουαρίου, 2009

Ρυζόγαλο κρέμα αρωματισμένο με λεμόνι και κανέλα

Filed under: Συνταγές — Vicky Koumantou @ 12:23 μμ
Tags: , , , ,

010

Ρυζόγαλο αρωματισμένο με λεμόνι και κανέλα

Απλό, γευστικό, τέλειο για πρωϊνή αλλά και απογευματινή «ένεση» ενέργειας. Είναι τροφή σώματος και ψυχής. Όπως λέει ο γιός μου χαριτολογώντας «μυρίζει μανούλα». Πλάκα έχει.

Η συγκεκριμμένη συνταγή είναι κρέμα και ρυζόγαλο. Έχει αρκετό ρυζάκι στη δοσολογία αλλά το γάλα δένει με λίγο κορν φλάουρ, αρωματίζεται με φλούδα λεμονιού και βανίλια και ποτίζει το ήδη βρασμένο ρύζι.

Η κανέλα είναι απαραίτητη για μας.

Βράζω 6 κ.σ.ρύζι σε 1,5 κούπα νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να το πιεί.

Προσθέτω 1 λίτρο γάλα, ένα κομμάτι φλούδας λεμονιού (χωρίς το άσπρο), αφήνω να βράσει για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Το ρύζι πρέπει να είναι βρασμένο και μαλακό πριν μπει η ζάχαρη, γιατί διαφορετικά γίνεται σκληρό.

Προσθέτω λίγο λιγότερο από 1/2 κούπα ζάχαρη και 3 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένες σε 4 κ.σ.νερό. Αφήνω να σιγοβράσει και να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς. Αρωματίζω με σκόνη βανίλιας, σερβίρω σε μπωλάκια, πασπαλίζω με κανέλα.

Η δοσολογία βγάζει 8 μπωλάκια, χωρητικότητας 160ml το καθένα. Αφήστε να κρυώσουν, σκεπάστε το καθένα με μεμβράνη για να μην στεγνώσει και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Advertisements

4 Σχόλια

  1. ΑΓΑΠΗΤΗ ΒΙΚΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ.ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΝΤΡΟΠΗ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΟΛΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΡΥΖΟΓΑΛΟ.ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.

    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΓΟΓΟΛΗ — 27 Σεπτεμβρίου, 2009 @ 9:31 μμ

    • Χαίρομαι πολύ για σένα! Εκανες ένα ξεκίνημα. Τωρα βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Να σκέφτεσαι καθημερινά » Μήπως μπορώ να το φτιάξω μόνη μου, με πιο αγνά υλικά και πιο ελεγμένη γεύση;» Δοκίμασε και την συνταγή της κρέμας με αμύγδαλο. Είναι επίσης πολύ εύκολη και αρέσει και σε μεγάλα παιδιά

      Σχόλιο από Vicky — 29 Σεπτεμβρίου, 2009 @ 11:29 πμ

  2. Ίσως το ωραιότερο ρυζόγαλο που έχω φτιάξει 🙂
    Σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας

    Σχόλιο από Ξανθή — 4 Νοέμβριος, 2009 @ 9:08 πμ

    • Xθες το έφτιαξα κι εγώ και σκεφτόμουν πόσο μου αρέσει έτσι κρεμώδες, με την γεύση του λεμονιού και το άρωμα της κανέλας. Έστειλα μηνυματάκια στο γιο μου φτιάχνοντας καρδούλες με την κανέλα. Θα ανεβάσω φωτογραφία, να δεις πόσο ωραίο φαίνεται.

      Σχόλιο από Vicky — 4 Νοέμβριος, 2009 @ 5:09 μμ


RSS feed for comments on this post.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: