Life can be TasteFULL

1 Μαρτίου, 2009

Ταραμοσαλάτα – η σαρακοστιανή

Σιμόνη Καφίρη, Δημήτρης Μπληζιώτης  -  Ταραμοσαλάτα "έτσι"

Σιμόνη Καφίρη, Δημήτρης Μπληζιώτης - Ταραμοσαλάτα "έτσι"

Λοιπόν, μια και γιατροπόρεψα την κόρη μου -έφυγε να πάει στη γιαγιά της μέχρι αύριο- παίρνω day off από το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας και θα πάω βόλτα στη Βαρυμπόμπη με τα ποδήλατα.

Για σας, όμως που σίγουρα θα ψάξετε για συνταγή ταραμοσαλάτας, σας δίνω τη δική μου αγαπημένη. Είναι από το βιβλίο «Τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας – Ετσι κι Αλλιώς» της Σιμόνης Καφίρη & του Δημήτρη Μπληζιώτη. Δύο πολύ εμπνευσμένοι άνθρωποι, που έχουν δώσει τις καλύτερες εκτελέσεις ελληνικών πιάτων «έτσι», δηλ.παραδοσιακά και «αλλιώς», δηλ. μοντέρνα.

Ανατρέχω συνέχεια στο βιβλίο τους, τσεκάροντας κάθε φορά την συνταγή μου. Τους ευχαριστώ πολύ

Μουσκεύω 200γρ. ξερό ψωμί χωρίς την κόρα σε νερό. Το στίβω πολύ-πολύ καλά. Το ζυμώνω με 150γρ. άσπρο ταραμά. Στο blender πολτοποιώ 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, προσθέτω το μίγμα ψωμιού-ταραμά, και όσο δουλεύει προσθέτω λίγο λίγο το λάδι (περίπου 1 και 1/2 φλ.λάδι) και το χυμό λεμόνι (1 κούπα). Σερβίρουμε σε μπωλ, γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και μαύρες ελιές.

Για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα τα υλικά να έχουν θερμοκρασία δωματίου (ταραμάς, λεμόνια).

Σιμόνη Καφίρη, Δημήτρης Μπληζιώτης  -  Ταραμοσαλάτα "αλλιώς"

Σιμόνη Καφίρη, Δημήτρης Μπληζιώτης - Ταραμοσαλάτα "αλλιώς"

Πάμε για το «αλλιώς»;

Εδώ επηρεάζει μόνο το σερβίρισμα. Κάνεις πυργάκι ή «μιλφειγ» με αραβικές πιτούλες, τις οποίες τις τρώς με το χέρι έτοιμες σερβιρισμένες με την ταραμοσασαλάτα πάνω τους.

Κόβουμε δύο αραβικές πίτες σε τρίγωνα, τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά σε καυτό λάδι από τις δύο πλευρές να χρυσίσουν, τις ανοίγουμε στα δύο, τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Σε πιάτο στήνουμε πυργάκια ως εξής: Βάζουμε μια κουταλιά ταραμοσαλάτα. Τοποθετούμε πάνω της ένα τρίγωνο τηγανισμένης και τραγανής πίτας. Μετά μια κουταλιά ταραμοσαλάτα, μετά πίτα για 3-4 φορές. Τελειώνουμε με ταραμοσαλάτα. Γαρνίρουμε την κορυφή με μυρώνια και το πιάτο με λίγους κύβους τομάτας. Περιχύνουμε με λάδι και σερβίρουμε. Καλό;

1 σχόλιο

  1. Το **πάμε για το αλλίως** ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον. Θα το φτιαξω και θα τα ξαναπούμε. Οσο για την ταραμοσαλάτα προσωπικά θέλω λίγο τον ταραμά να τον ακούω στο δόντι και να μην έχει τελείως λεία υφή.

    Σχόλιο από pepe — 30 Απριλίου, 2009 @ 1:49 μμ


RSS feed for comments on this post.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: