Life can be TasteFULL

16 Μαρτίου, 2009

Roquamole – ντιπ αβοκάντο με ροκφόρ

Μπρουσκέτα με roquamole

Μπρουσκέτα με roquamole

Η πρώτη μπουκιά μας, μια bruschetta με roquamole. Ντιπ από αβοκάντο με ροκφόρ.

Πρόταση της Nigella Lawson και έχει δίκιο. Ο συνδυασμός είναι πολύ ταιριαστός. Το ροκφόρ μαλακώνει με λίγη sour cream και ενώνεται με το αβοκάντο. Το ντιπ γινεται κρεμώδες και βελούδινο. Αποκτά σπιρτάδα με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και πράσινη πιπεριά τουρσί. Το ξυδάκι στο τουρσί σπάει τη λιπαρότητα της κρέμας.

Θρυμματίζετε σε ένα πιάτο 125 γρ. ροκφόρ (ή blue cheese) και αραιώνετε με 60 ml sour cream (ή γιαούρτι). Προσθέτετε την σάρκα από 2 αβοκάντος (ώριμα) και την θρυμματίζετε με το πηρούνι. Προσθέτετε 3 ψιλοκομμένες πιπεριές τουρσί και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες. Ανακατεύετε.

Σερβίρετε επάνω σε λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού ή δίπλα σε μπολ με nachos. Πασπαλίζετε με πάπρικα.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: