Life can be TasteFULL

16 Μαρτίου, 2009

Σορμπέ από κόκκινα βατόμουρα και κρέμα

Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι

Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι

Παρέα με ένα ακόμα ποτήρι prosecco dry, θα πάρετε ένα δροσερό και εντυπωσιακό γλυκάκι;
Aέρινο, πανάλαφρο σερβίρεται σε δύο εκδοχές. Με γιαούρτι για όσους προσέχουν την γραμμή τους και με κρέμα τυριού για όσους έχουν περιθώριο μιας γλυκιάς αμαρτίας.
Δεν είναι όμορφο μόνο να το βλέπεις; δροσερό κατακόκκινο σορμπέ από βατόμουρα, λευκή κρέμα γιαουρτιού ή τυριού, τριμμένα μπισκότα digestive και πάλι από την αρχή. Σερβίρεται σε ποτήρι σφηνάκι με μικρό κουταλάκι του espresso, για μικρή μπουκιά με grande γεύση.
Σερβίρεται επίσης σε τραπέζι γιορτινού πρωϊνού.Στο πολυμηχάνημα πολτοποιείστε με διακοπτώμενες κινήσεις 2 κούπες καταψυγμένα raspberries.

Προσθέστε 4 γεμάτες κουτ.τσαγιού ζάχαρη άχνη και συνεχίστε σε σταθερή ταχύτητα την πολτοποίηση, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Το σορμπέ είναι έτοιμο.

Στα ποτηράκια βάλτε προσεκτικά (να μην λερώσετε τα τοιχώματα) μια κουταλιά κόκκινο σορμπέ.

Μετά, μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό (ή μια κουταλιά κρέμα τυριού χτυπημένη με λίγη κρέμα γάλακτος για να αφρατέψει).

Σκορπίστε πάνω από την κρέμα τριμμένα μπισκότα digestive (να φτάνουν ως τα τοιχώματα του ποτηριού).

Βάλτε ξανά μια κουταλιά σορμπέ, ξανά μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα και τελειώστε με τα μπισκότα. Σερβίρετε αμέσως.

λίγο ακόμα prosecco;

λίγο ακόμα prosecco;

Φτιάξε δωρεάν site ή blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: