Life can be TasteFULL

1 Απρίλιος, 2009

Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας :)

Filed under: Συνταγές — Vicky Koumantou @ 6:41 μμ
Tags: , , , ,
Μακαρόνια με σάλτσα κιμά

Μακαρόνια με σάλτσα κιμά

Τις ώρες που η ψυχή μας θέλει ντάντεμα, τι καλύτερο από τον λατρεμένο συνδυασμό υδατάνθρακες- πρωτεϊνες!

Άδικα το αποκαλούν οι Αμερικάνοι comfort food;

Παραδοσιακά μακαρόνια με τρύπα ή spaghettoni Νο 7 Barilla. Βρασμένα 11 λεπτά. Πικάντικη σάλτσα κιμά με κόκκινες πιπεριές και τομάτες. Μπόλικο τριμμένο ξερό λαδοτύρι Μητιλήνης.  Ωμό λάδι ελιάς πάνω στο σύνολο και ένα σύννεφο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Έτοιμο το πιάτο σας!

Αν θέλετε μια πινελιά πρασινάδας και φρέσκια γεύση, προσθέστε φρέσκα φύλλα βασιλικού (ελαφρά τριμμένα στα χέρια σας) ή ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Η σάλτσα κιμά που ετοιμάζω έχει αρκετή τομάτα μέσα της, γι αυτό είναι πιο κόκκινη και πιο ζουμερή. Επιπλέον είναι και πιο οικονομική!

Βάζω μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνω λίγο λάδι και 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε καρεδάκια. Τα σωτάρω για 2 λεπτά.

Προσθέτω 500γρ κιμά μοσχαρίσιο άπαχο και τον «σπάω»με το πηρούνι. Τον αφήνω να καβουρντισθεί χωρίς να κουνάω συνέχεια (έτσι κλείνει, κρατάει τα υγρά του και γίνεται ζουμερός).

Παράλληλα προσθέτω τα μπαχαρικά να καβουρντιστούν με τον κιμά : 1 κ.γ. φρεσκοκοπανισμένο μαύρο πιπέρι, στη μύτη του κουταλιού γαρύφαλο σκόνη, λίγη κανέλα, 5 κοπανισμένους κόκκους μπαχάρι.

Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει ο κιμάς -σημάδι ότι εξατμίστηκαν τα υγρά-, σβήνω με λίγη σόγια σως, προσθέτω 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 3 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια, (αν θέλετε και λίγη καυτερή πιπεριά) και τα σωτάρετε.

Προσθέτω δύο μικρές κονσέρβες κομμένη τομάτα, λίγη ζάχαρη και αλάτι. Συνεχίζω να βράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να ενωθούν οι γεύσεις και να μελώσει η σάλτσα (περίπου 1 ώρα). Εστω κι αν φαίνεται έτοιμη, αυτή η σάλτσα γίνεται νοστιμότερη όσο περισσότερο μαγειρευτεί.

Advertisements

1 σχόλιο

  1. Gorgeous…love Misko#5…just like home!

    Σχόλιο από truenorth67 — 1 Απρίλιος, 2009 @ 8:37 μμ


RSS feed for comments on this post.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: