Life can be TasteFULL

7 Απριλίου, 2009

Ρεβύθια σούπα με ρόδι και δενδρολίβανο

Filed under: Συνταγές — Vicky Koumantou @ 8:34 πμ
Tags: , , , ,
Ρεβύθια σούπα με ρόδι και δενδρολίβανο

Ρεβύθια σούπα με ρόδι και δενδρολίβανο

Σας είχα υποσχεθεί τα δύο μυστικά υλικά που απογειώνουν τόσο γευστικά όσο αισθητικά μια απλή ρεβυθόσουπα.

Ρόδι και φρέσκο δενδρολίβανο. Αισθανθείτε τη γεύση! Ζεστά χυλωμένα ρεβύθια, ποτισμένα με φρέσκο ελαιόλαδο. Οι σπόροι ροδιού, υπόξινοι και δροσεροί, σκάνε στο στόμα. Τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου δίνουν φρεσκάδα και ένταση στη μπουκιά.

Ετοιμάστε τα ρεβύθια σας όπως συνήθως. Απλά αλλάξτε το σερβίρισμα. Και τα δύο υλικά μπαίνουν απευθείας στο πιάτο για να κρατήσουν τη φρεσκάδα και το χρώμα τους. Αν βάλετε τα ρόδια να βράσουν με τα ρεβύθια θα απογοητευτείτε με το αποτέλεσμα.

Η ρεβυθόσουπα που τρώμε τακτικά στην οικογένεια είναι η σιφνέϊκη. Σιγοβρασμένα σε πήλινο τσουκάλι στο φούρνο όλη νύχτα, μόνο με κρεμμύδι, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Μαγείρισσα των μελωμένων πάντα ρεβυθιών είναι η αδελφή μου που ετοιμάζει σούπα με 1 κιλό ρεβύθια και την μοιράζει σε τρία σπίτια. Αυτό θα πει οικονομία κλίμακος!

Αγοράστε 1 κιλό ρεβύθια με τη φλούδα τους. Καθαρίστε τα από πέτρες κλπ και ξεπλύντε τα τρίβοντάς τα στα χέρια σας. Βάλτε τα να φουσκώσουν σε κατσαρόλα, με νερό διπλάσιο από τον όγκο τους, για 12 ώρες.

Αν θέλετε να αφαιρέσετε τη φλούδα, στραγγίξτε τα και πασπαλίστε με 2κ.σ. σόδα. Αφήστε για μισή ώρα. Ξεπλένετε με κρύο νερό τρίβοντας καλά να φύγει η φλούδα. Αυτό το κάνετε είτε με τα χέρια σας ή βάζοντάς τα σε μια πετσέτα.

Εμείς δεν βγάζουμε τη φλούδα. Είναι μαλακά και μένουν ολόκληρα στο πιάτο.

Βάλτε τα στο πήλινο σκεύος, προσθέστε νερό  να τα σκεπάζει 4 δάχτυλα, 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή λυωμένο στο μπλέντερ, αλάτι, πιπέρι και 1 κουτάλα της σούπας λάδι. Αν θέλετε βάζετε χυμό λεμονιού τώρα (1/2 κούπα λεμόνι) η αλλιώς  στο σερβίρισμα.

Το αφήνετε σε φούρνο 130 βαθμών Κελσίου να ψηθεί για 10-12 ώρες.  Ακολουθείστε τον κανόνα 7πμ-7μμ-7πμ. Βάζετε τα ρεβύθια να φουσκώσουν στις 7 το πρωϊ πριν φύγετε για τη δουλειά, το ίδιο απόγευμα στις 7μμ τα βάζετε στο φούρνο, το επόμενο πρωϊ στις 7πμ είναι έτοιμο το φαγητό. Για γεύμα ή για πρωϊνό! Αφήστε το να σας περιμένει στο φούρνο.

2 σχόλια

  1. Αυτό το πιάτο το είδα και το ζήλεψα. Ο συνδυασμός είναι πολλά υποσχόμενος. Ελπίζω το … σύμπαν να κάνει κάτι.

    Σχόλιο από aspros — 9 Απριλίου, 2009 @ 3:18 μμ

  2. Ζήτησες; θα λάβεις 🙂

    Σχόλιο από Vicky — 9 Απριλίου, 2009 @ 7:24 μμ


RSS feed for comments on this post.

Φτιάξε δωρεάν site ή blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: