Life can be TasteFULL

8 Απρίλιος, 2009

Ρεβύθια με ρύζι – τα πιο αρωματικά που έχετε γευτεί

Filed under: Συνταγές — Vicky Koumantou @ 8:02 πμ
Tags: , , , , ,
Ρεβύθια με ρύζι, ξύσμα λεμονιού και δενδρολίβανο

Ρεβύθια με ρύζι, ξύσμα λεμονιού και δενδρολίβανο

Αν σας περίσσεψαν ρεβύθια σούπα, το επόμενο πιάτο που μπορείτε να δημιουργήσετε με αυτά, είναι ρεβύθια με ρύζι.

Μοιάζει με ριζότο- γιατί είναι χυλωμένο και  σπυρωτό- αλλά είναι μαγειρεμένο με τη μέθοδο του πιλαφιού -όλο το νερό μαζί.

Το ρύζι είναι Αμερικής και κρατά «τις αποστάσεις» από τα ρεβύθια. Βλέπετε πόσο ξεχωρίζει στο πιάτο;

Στο τελείωμα προσθέστε χυμό λεμονιού και διορθώστε το αλάτι.  Το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο δίνουν απίστευτη φρεσκάδα και ένταση στη γεύση. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Δοκιμάστε και πείτε μου τα σχόλιά σας.  Είμαι σίγουρη πως αυτό το πιάτο θα σας κάνει πολύ χαρούμενους!!!

Χωρίς μεζούρες αυτή τη φορά θα μαγειρέψουμε. Με το μάτι. Υπολογίστε πόσες μερίδες ρεβύθια σούπα έχετε διαθέσιμες. Βάλτε τα σε μεγάλη κατσαρόλα και δυνατή φωτιά.

Προσθέστε 1/2 κούπα ρύζι Αμερικής -καλά πλυμμένο- για κάθε μερίδα ρεβύθια. Προσθέστε ίδια ποσότητα νερού για όποια ποσότητα ρυζιού έχετε χρησιμοποιήσει.

Κανονικά το ρύζι θέλει διπλάσια ποσότητα νερού για να μαγειρευτεί. Επειδή όμως  η ποσότητα του υγρού στη σούπα δεν είναι δεδομένη, αφήστε να απορροφήσει την πρώτη δόση νερού και προσθέστε στη συνέχεια όσο θα χρειαστεί από ισόποση δεύτερη δόση νερού.

Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει. Μόλις πιεί το πρώτο νερό, προσθέστε όσο χρειάζεται για να γίνει το ρύζι. Συνολικά το βράσιμο δεν παίρνει πάνω από 20-25 λεπτά. Θα πρέπει να είναι χυλωμένο (ούτε νερουλό ούτε στεγνό). Προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού και όσο αλάτι χρειάζεται.

Προσθέστε ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο. Περιχύστε με ωμό ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι.

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, παρέα με μια τραγανιστή μπαγκέτα ψωμιού και τις αγαπημένες σας ελιές.

Advertisements

5 Σχόλια

  1. Το δενδρολίβανο ταιριάζει απίστευτα στα ρεβύθια.
    Αυτή η πρόταση δίνει λύση σε όσους αρνούνται να φάνε φαγητό προηγούμενης μέρας.
    Είναι ένα τελείως διαφορετικό πιάτο, φρεσκομαγειρεμένο και με μια λέξη ΤΕΛΕΙΟ.-

    Σχόλιο από Mary — 9 Απρίλιος, 2009 @ 1:10 μμ

  2. Είμαι θερμός οπαδός του φρέσκου φαγητού καθημερινά γι’αυτό συμφωνώ απόλυτα!

    Σχόλιο από Vicky — 9 Απρίλιος, 2009 @ 7:27 μμ

  3. Σήμερα στις 17.45 28 απριλίου 2009 σας άκουσα στο ραδιόφωνο και ενθουσιάστηκα με τον ενθουσιασμό σας χαρά μου να σας συναντώ ηλεκτρονικά.Αυτό που θεώρησα κλίκ στον λόγο σας είναι ότι οι συνταγές είναι δοκιμασμένες, γιατί από συνταγές να φαν κι κότες.είμαι λάτρης των μανιταριών και παντρεμένος δια βίου με δύο πανέμορφα κορίτσια, την κρητική και την πολίτικη κουζίνα.απο την πρώτη εντύπωση της ιστοσελίδας σας προβλέπω ξενοκοιτάγματα.συγχαρητήρια pepe

    Σχόλιο από pepe — 28 Απρίλιος, 2009 @ 7:00 μμ

  4. Αρκετά νόστιμο προσωπική άποψη είναι ότι χρειάζεται την μισή ποσότητα ρυζιού.

    Σχόλιο από pepe — 30 Απρίλιος, 2009 @ 1:37 μμ

    • Θα το δω και με μισή ποσότητα. Το «αρκετά νόστιμο» δεν το περιγράφει επαρκώς, πίστεψέ με 🙂

      Σχόλιο από Vicky — 9 Μαΐου, 2009 @ 4:00 μμ


RSS feed for comments on this post.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: