Life can be TasteFULL

22 Απριλίου, 2009

Ψητό αρνάκι 2ης ημέρας – με πέστο δυόσμου και λαχανικά

Ψητό αρνάκι σερβιρισμένο με πέστο φρέσκου δυόσμου, πράσινο κρεμμυδάκι, κόκκινη πιπεριά και αυγά με ανηθοσαλάτα

Ψητό αρνάκι σερβιρισμένο με πέστο φρέσκου δυόσμου, πράσινο κρεμμυδάκι, κόκκινη πιπεριά και αυγά με ανηθοσαλάτα

Το ψητό αρνάκι που περίσσεψε σε πολλούς αρέσει κρύο την επόμενη μέρα.

Εγώ προτιμώ να το ζεσταίνω με λίγο νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, για να αποκτήσει λίγη υγρασία και να μαλακώσει. Όταν πιεί το νερό του η κρούστα του ξαναγίνεται τραγανή, αν ακουμπά στον πάτο του τηγανιού.

Το έκοψα, πάνω σε ξύλο, σε μπουκιές, το σερβίρισα με κόκκινες πιπεριές σε λεπτές ροδέλες και πράσινα κρεμμύδια και πάνω του έριξα πέστο δυόσμου λυώνοντας απλά στο γουδί 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου με το ξύσμα ενός μικρού λεμονιού, το χυμό του, 2-3 κουταλιές σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι.

Συμπλήρωσα στην πιατέλα ένα αυγό βραστό με ανηθοσαλάτα και το πρόσφερα για φαγητό τη Δευτέρα του Πάσχα, μαζί με κρητική ρακή.

Παρακαλώ, τσιμπήστε ένα μεζέ! 🙂

4 σχόλια

  1. Tastefull λοιπόν με υπέροχες φωτογραφίες. Επιτέλους και κάποιος που δεν καίει τις φωτογραφίες του με flash. Ευχαριστούμε για τις συνταγές και χρόνια πολλά. Τώρα που σε ανακάλυψα δε σ’ αφήνω 😉

    Σχόλιο από Daffy — 22 Απριλίου, 2009 @ 1:39 μμ

  2. Καλως όρισες Daffy! Χαίρομαι κι εγώ πολύ με τις καλές φωτογραφίες φαγητού. Και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη όταν τριγυρίζω στο blog. Είχα επισκεφτεί το foodzine.gr όταν ετοίμαζα το post των βραστών αυγών. Με είχε εντυπωσιάσει το άρθρο «Αναζητώντας το τέλειο βραστό αυγό» και ιδιαίτερα ο πίνακας θερμοκρασιών πηξίματος του ασπραδιού και του κρόκου. Και τα άλλα άρθρα είναι πολύ ενδιαφέροντα.
    http://www.foodzine.gr/home/082480092609.html

    Σχόλιο από Vicky — 22 Απριλίου, 2009 @ 4:13 μμ

  3. geia sou vicky me lene aki kai eimai foititis se touristiki sxoli sto tmima mageirikis!!! poli wraio site bravo sou!!

    Σχόλιο από akis — 22 Απριλίου, 2009 @ 5:03 μμ

  4. Heh κοκκίνισα! Να είσαι καλά για τα καλά σου λόγια!

    Σχόλιο από Daffy — 24 Απριλίου, 2009 @ 6:11 μμ


RSS feed for comments on this post.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: