Life can be TasteFULL

1 Ιουνίου, 2009

Χοιρινή μπριζόλα μαριναρισμένη σε μουστάρδα και μέλι – συμμετοχή στο διαγωνισμό Cook Shop «bbq lovers» @youtube

Filed under: Συνταγές — Vicky Koumantou @ 6:54 μμ
Tags: , , ,
το βίντεο ακολουθεί στα ...περισσότερα

το βίντεο ακολουθεί στα ...περισσότερα

Η saison επίσημα άνοιξε! Για τους επόμενους τρεις μήνες, το καλοκαίρι θα ζεσταίνει τις μέρες μας και θα δροσίζει τις νύχτες μας ή θα καίει τις μέρες μας και θα ζεσταίνει τις νύχτες μας. Ας έρθει, όπως θέλει.

Καλοκαίρι σημαίνει φαγητό στο μπαλκόνι ή στον κήπο ή στις πράσινες ταράτσες. Καλοκαίρι σημαίνει φίλοι στο σπίτι, βραδυνά ποτά και κουβεντούλα. Κι ας έχουμε δουλειά το πρωϊ. Το φαγητό γίνεται ανάλαφρο, λαχανικά και σαλάτες. Την πείνα χορταίνει τέλεια μια μπριζόλα ψητή στο bbq, είτε είναι ηλεκτρικό είτε με κάρβουνα ή γκάζι είτε η απλή μαντεμένια γκριλιέρα στην εστία της κουζίνας.

Με ενθουσίασε ο διαγωνισμός του Cook Shop και έκανα το πρώτο μου βίντεο 🙂 Ο διαγωνισμός ζητάει να ανεβάσουμε ένα βιντεάκι στο youtube που να έχει σχέση με το bbq. Μια και είχα ασχοληθεί με τις μαρινάδες, έκανα το μαρινάρισμα μιας χοιρινής μπριζόλας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή για τους αρχάριους, όπως εγώ. Η κόρη μου τράβηξε το βίντεο με την φωτογραφική μηχανή. Το ανέβασα στον υπολογιστή, μετά στον λογαριασμό μου στο youtube. Μπήκα στο TheCookshop και έκανα subscribe. Μπήκα στο group του διαγωνισμού και πάτησα το add videos. Ηταν εύκολο και είχε πλάκα. Έτσι κι αλλιώς δεν διεκδικούμε τίτλο καλύτερου video editing. Το πόσο μας αρέσει το bbq δείχνουμε. Ελάτε, μοιραστείτε τα μυστικά σας στο bbq. Ανεβάστε το δικό σας βίντεο. Το πιο δημοφιλές κερδίζει μια ψησταριά bbq υγραερίου, πολύ κομψή επίσης!

Το video ακολουθεί για να διασκεδάσετε. Να σας πω και τη συνταγή για την μαρινάδα της χοιρινής μπριζόλας;

Για 1 κιλό κρέας, υπολογίστε την παρακάτω ποσότητα μαρινάδας:

  • 1/3 κούπας λάδι ελιάς ή σησαμέλαιο
  • 1/2 κούπα σόγια
  • 4 κουταλάκια γλυκού μέλι
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
  • 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  • 1 και 1/2 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι

Περιχύνετε τις μπριζόλες και αφήνετε να μαριναριστούν για 6 ώρες. Μπορείτε να τρυπήσετε το κρέας με ένα πηρούνι  για να εισχωρήσει η μαρινάδα πιο βαθειά. Τα κρέατα τα ασπρίζω πριν τα μαρινάρω σε κρύο νερό για να καθαρίσουν. Από 4 έως 7 αλλαγές νερών, όπως λένε οι ταοϊστές. Οι οδηγίες για το ψήσιμο και την τεχνική της μαρινάδας εδώ.

Advertisements

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: