Life can be TasteFULL

6 Ιουνίου, 2009

Κεράσια Εδέσσης – από τον παραγωγό στην πόρτα μας

...από την κερασιά στο σπίτι σας

...από την κερασιά στο σπίτι μας

Το σημερινό άρθρο είναι ανατρεπτικό συνηθειών. Έχετε σκεφτεί ένα νέο τρόπο αγοράς προϊόντων, που ξεπερνάει τους μεσάζοντες και σας δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά κατευθείαν από τον παραγωγό;

Μπορείτε για μια στιγμή να σκεφτείτε πως αντί να αγοράσετε κεράσια που ταλαιπωρούνται να σας περιμένουν σε κάποιο πάγκο για μέρες κομμένα από το δέντρο τους, μπορείτε να ζητήσετε να σας τα κόψουν από την κερασιά και την επόμενη μέρα να είναι στο τραπέζι σας; φρέσκα, τραγανά, ζωντανά, γεμάτα γεύση!

Η πρακτική αυτή δεν έχει εξαπλωθεί ακόμα αλλά έχει ξεκινήσει. Αγρότες που δημιουργούν αγαθά με όλες τις πιστοποιήσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης, ζωντανά και υγιή προϊόντα -τα οποία δεν θέλουν να θάψουν στις χωματερές γιατί οι μεσάζοντες τα αγοράζουν σε τιμή που δεν καλύπτει το κόστος- δημιουργούν δικά τους κανάλια απευθείας πώλησης στα νοικοκυριά. Στέλνουν με περηφάνεια και αμέριστη προσοχή, το προϊόν που καλλιεργούν όλο το χρόνο, με όλα τα πιστοποιητικά του και σε οικολογική συσκευασία, με courier στο σπίτι μας.

Ο κ.Σπύρος, ο κ.Στάθης, ο κ.Γιώργος, η κα.Μαρία, ο κ.Σωτήρης, ο κ.Χριστόδουλος και ο κ.Παναγιώτης είναι οι αγρότες στην ομάδα της ΒΙΟ-ΕΔΕΣΣΑ, οι οποίοι μόλις λάβουν την παραγγελία μας μαζεύουν από όποια κερασιά έχει έτοιμους καρπούς για κόψιμο, συσκευάζουν τα κεράσια αυθημερόν και τα παραδίδουν για αποστολή. Σε 24 έως 48 ώρες έχουν φτάσει σπίτι σας, όπου κι αν βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα.
Η φετινή κερασοπαραγωγή έχει ξεκινήσει με τα πρώϊμα κεράσια από μέσα Μαϊου, τα Τραγανά ή Βοδενά θα ξεκινήσουν να συλλέγονται από 10 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου ενώ οι άλλες ποικιλίες Μπακιρτσέϊκα/ Γαλανά/ Καρδούλες / Μέγας Αλέξανδρος συλλέγονται από 10 Ιουνίου έως 10 Αυγούστου.
Κατάλληλα για γλυκό κουταλιού και ποτό κεράσι είναι τα Βοδενά και τα Μπακιρτσέϊκα, ενώ τα Γαλανά κάνουν για γλυκό κουταλιού, όπως λένε οι παραγωγοί του. Οι συσκευασίες είναι των 5 ή 10 κιλών και φτάνουν στο σπίτι χωρίς καμμία ταλαιπωρία. Πέρσι παρήγγειλα για πρώτη φορά και αποφάσισα να μείνω πιστή οπαδός.

Μακάρι να έκαναν το ίδιο παραγωγοί της υπαίθριας φράουλας – ταλαιπωρημένο προϊόν που προσπαθούν να του αλλάξουν την περίοδο παραγωγής γιατί πέφτει μαζί με τα βερύκοκκα, γι’αυτό το καλλιεργούν σε θερμοκήπια με ελεγχόμενες συνθήκες για να δώσει παραγωγή από τον Μάρτιο κιόλας. Όμως, θα το λέω συνεχώς, η υπαίθρια φράουλα που ξεκινά τον Μάη δεν έχει καμμία σχέση με τις άλλες. Μόνο με αυτή κάντε γλυκό, μαρμελάδα, λικέρ, σιρόπι, γρανίτες και αν δεν προλαβαίνετε να την χρησιμοποιήσετε τώρα, πλύντε τη, στεγνώστε τη, βγάλτε τα κοτσανάκια της και καταψύξτε την. Θα έχετε φράουλες όλο το καλοκαίρι, ακόμα και για ποτό – μαργαρίτα φράουλα!

Οι πολυτέλειες στη ζωή είναι αυτές οι μικρές και καθημερινές διαφορές και νοιώθεις πλούσιος όταν μπορείς να διαχειριστείς σωστά την αφθονία που όλοι έχουμε στη ζωή μας.

Advertisements

12 Σχόλια

  1. Τις φράουλες να τις πλύνουμε πριν τις καταψύξουμε; Αυτό δεν τις κάνει να είναι πιο ευπαθείς;

    Σχόλιο από George Anagnostopoulos — 6 Ιουνίου, 2009 @ 1:19 μμ

    • Οχι καθόλου, αρκεί να στεγνώσουν πριν βγάλεις τα κοτσανάκια τους. Οι υπαίθριες φράουλες είναι ανθεκτικές, με μεστή σάρκα. Φύλαξέ τις καθαρές στον καταψύκτη σου. Οδηγίες κατάψυξης: τις απλώνεις σε μία στρώση και αφού καταψυχθούν, τις συσκευάζεις όπως συνηθίζεις (συνήθως σε σακκούλα τροφίμων, όλες μαζί, σαν φραουλένια παγάκια). Καλωσήρθες στο blog 🙂

      Σχόλιο από Vicky — 6 Ιουνίου, 2009 @ 1:35 μμ

  2. Βίκυ μου χαίρομαι πολύ γι’αυτό που βλέπω και για το ανατρεπτικό σου γράψιμο. Βλέπω ένα νέο μπουμπούκι ν’ανθίζει το οποίο θα βγάλει ένα όμορφο, αλλά πάνω από όλα ανθεκτικό λουλούδι!!

    Είμαι υπερήφανη.

    Σχόλιο από Vicki Kolovou — 6 Ιουνίου, 2009 @ 5:17 μμ

    • Εκτιμώ βαθειά τη γνώμη σου και αισθάνομαι συγκινημένη. Θα μείνω πιστή στην αλήθεια μου. Αυτό είναι δέσμευση.

      Σχόλιο από Vicky — 6 Ιουνίου, 2009 @ 5:47 μμ

  3. Παιδιά , παίρνω κεράσια από αυτήν την ομάδα- συγκεκριμένα τον Σπύρο – εδώ και 3-4 χρόνια και σας βεβαιώνω ότι είναι ασύγκριτα.Τολμήστε το ανεπιφύλακτα, στο ίδιο κόστος με το μανάβη θα δείτε κεράσι που δεν θα το πιστεύετε.

    Σχόλιο από Γιώτα — 7 Ιουνίου, 2009 @ 4:01 μμ

  4. Κι εγώ έχω ψωνίσει επανελλειμένως από Στάθη και Σπύρο. Σήμερα περιμένω 3 καφασάκια! Next day delivery παρακαλώ. Τα κόβουν από το δέντρο με την παραγγελία και την επόμενη μέρα τα απολαμβάνεις.

    Σχόλιο από aspros — 10 Ιουνίου, 2009 @ 10:01 πμ

  5. Καλημέρα, απόλαυσα τον περίπατο σε αυτό τον τόσο πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα χώρο!
    Καλή συνέχεια την θαυμάσια αυτή προσπάθεια!

    Σχόλιο από Ora0 — 12 Ιουνίου, 2009 @ 1:27 μμ

    • Σ’ευχαριστώ πολύ!

      Σχόλιο από Vicky — 14 Ιουνίου, 2009 @ 12:04 πμ

  6. Μπραβο!
    Για την πρωτοβουλια των κερασοπαραγωγων και για την δικη σας παρουσια.
    Διαβασα σχετικα με το site σας στο περιοδικο Γυναικα και το βλεπω τωρα.Ειναι πολυ λειτουργικο και ομορφο,οικογενειακο,χρησιμο.
    Καλο κουραγιο και καλο καλοκαιρι.
    κωστας

    Σχόλιο από Κωστας — 21 Ιουνίου, 2009 @ 6:00 μμ

    • Σ’ευχαριστώ Κώστα για τα καλά σου λόγια! Μακάρι να μπορώ να κάνω διαφορά στη ζωή των ανθρώπων!

      Σχόλιο από Vicky — 21 Ιουνίου, 2009 @ 8:22 μμ

  7. Βίκυ καλησπέρα…
    είμαι καινούργια στην παρέα και μπορώ να πω μια θαυμάστρια του blog σου…
    σε ευχαριστώ για το άρθρο σχετικά με τα κεράσια… έδωσα σήμερα την πρώτη παραγγελία και θα ήθελα να σου επισημάνω πως αν ξέρεις και άλλους τέτοιους παραγωγού ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ να το μοιραστείς μαζί μας…
    ελένη

    Σχόλιο από ελένη — 22 Ιουνίου, 2009 @ 9:21 μμ

    • Καλησπέρα Ελένη
      Χαίρομαι που έχει ανταπόκριση ένας νέος τρόπος προμήθειας προϊόντων. Να φτάνουν στα χέρια μας αγνά προϊόντα, να μειώνεται η αισχροκέρδια, να παίρνουν τα χρήματα αυτοί που τα αξίζουν :οι παραγωγοί. Ψάχνω παραγωγό για τομάτες, το βασικότερο λαχανικό της κουζίνας. θα επανέλθω.

      Σχόλιο από Vicky — 1 Ιουλίου, 2009 @ 1:33 μμ


RSS feed for comments on this post.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: