Life can be TasteFULL

10 Ιουλίου, 2009

Summer cocktails – τα ποτά του καλοκαιριού

Filed under: Ζωή γεμάτη γεύση,Συνταγές — Vicky Koumantou @ 8:05 πμ
Tags: , , ,
Μοχίτο, Summer Cocktails : καϊπιρίνια, μαργαρίτα φράουλα, τζιν τόνικ, πεπόνι ντάκιουρι, λιμοντσέλο

Summer Cocktails : Μοχίτο,καϊπιρίνια, μαργαρίτα φράουλα, τζιν τόνικ, πεπόνι ντάκιουρι, λιμοντσέλο (ψηφοφορία εντός...)

Και φτάνει η πιο όμορφη ώρα της ημέρας του καλοκαιριού… Η ώρα που παίρνεις στο χέρι ένα παγωμένο ποτήρι, με παγάκια που κολυμπάνε σε μυρωδάτο αλκοόλ, παρέα με limes, φράουλες, μάνγκο, δυόσμο.  Ό,τι αρέσει στον καθένα. Για μένα, η ώρα αυτή έρχεται όταν έχει δύσει ο ήλιος αλλά δεν έχει νυχτώσει ακόμα. Που έχεις γυρίσει από το μπάνιο στη θάλασσα ή από τον καύσωνα της πόλης, εξαντλημένος σπίτι. Μετά από ένα ντουσάκι και καθαρά ρούχα, όλα μοιάζουν φρέσκα ξανά!

Απαραίτητη προϋπόθεση, μουσική που σε ταξιδεύει. Που φέρνει κύματα στο μπαλκόνι σου, ηρεμία στη ψυχή, φτερά στα όνειρά.

Να έχετε πάντα απόθεμα παγάκια στον καταψύκτη. Ακολουθώ μια πρακτική που αδειάζω συχνά τα παγάκια σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων στον καταψύκτη και ξαναγεμίζω τις παγοθήκες με νερό να παγώσουν. Παίρνω παγάκια από την σακούλα και όχι τις παγοθήκες. Μ’αυτόν τον τρόπο η σακούλα είναι πάντα γεμάτη και είμαι έτοιμη κάθε στιγμή να γεμίσω ποτήρια με πάγο.

Πριν φύγω για τις πρώτες δικές μου διακοπές, σας αφήνω τα πιο αγαπημένα cocktails του καλοκαιριού, για να τα απολαμβάνετε στις δικές σας ομορφότερες ώρες της ημέρας.

Μοχίτο, καϊπιρίνια, μαργαρίτα λεμόνι, μαργαρίτα φράουλα, σφηνάκια καρπούζι, πεπόνι daquiri, τζιν τονικ. Και φυσικά τα σπιτικά λικέρ αναβαθμίστε τα σε ποτήρια του μαρτίνι σερβιρισμένα με σπασμένο πάγο.


Μοχίτο (υλικά για 1 ποτό)

  • 1/2 lime κομμένο στα 3
  • 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη κρυσταλική
  • 8 κορφές δυόσμου
  • 50 ml ρούμι
  • λίγη σόδα
  • σιρόπι ζάχαρης, όσο σας αρέσει

Κοπανίστε το λάιμ, τη ζάχαρη και τον δυόσμο σε ένα ψηλό ποτήρι. Χρησιμοποιείστε το χοντρό ξύλο που ανοίγετε φύλλο, αν δεν έχετε το κατάλληλο γουδοχέρι. Γεμίστε με σπασμένο πάγο και προσθέστε το ρούμι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε λίγη σόδα. Προσθέστε σιρόπι ζάχαρης, αν το θέλετε πιο γλυκό. Γαρνίρετε με δυόσμο και σερβίρετε.

Καϊπιρίνια (υλικά για 1 ποτό)

  • 1 lime κομμένο στα 8
  • 2 κύβους μαύρης ή ξανθής  ζάχαρης
  • 50 ml cachaca (διαβάζεται κασάσα)
  • σιρόπι ζάχαρης, όσο σας αρέσει

Βάλτε τα κομμάτια του lime σε φαρδύ καθιστό ποτήρι, με τους κύβους ζάχαρης και συνθλίψτε τα με ένα γουδοχέρι. Γεμίστε το ποτήρι με σπασμένο πάγο και προσθέστε την κασάσα. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε αν θέλετε σιρόπι ζάχαρης. Σερβίρετε με δύο καλαμάκια.

Μαργαρίτα φράουλα

  • 50 ml κίτρινη τεκίλα
  • 20ml triple sec (Cointreau)
  • 20 ml χυμός λάϊμ
  • 4-5 κατεψυγμένες ή φρέσκες φράουλες
  • λίγο λικέρ φράουλας

Κτυπάτε όλα τα υλικά σε ένα blender. Προσθέστε 2 κουταλιές σπασμένο πάγο και ξανακτυπήστε για 20″. Σερβίρετε σε ποτήρια μαργαρίτας.

Σφηνάκια καρπούζι (υλικά για 1 ποτό σε ποτήρι μαρτίνι)

Αυτή την συνταγή μπορείτε να την πολλαπλασιάσετε, να την ετοιμάσετε απο νωρίς και να την παγώσετε στον καταψύκτη μέχρι να κεράσετε την παρέα. Χρειάζεται να αποχυμώσετε το καρπούζι και να το σουρώσετε προσεκτικά.

  • 50ml βότκα
  • 100ml χυμό καρπούζι
  • σιρόπι ζάχαρης, όσο σας αρέσει

Ενώστε τα υλικά, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι με σπασμένο πάγο.

Πεπόνι daquiri (αλλά και καρπούζι, μάνγκο, φράουλα)

  • 50 ml ρούμι
  • 20 ml χυμό λάϊμ
  • μερικά κομμάτια πεπόνι
  • σιρόπι ζάχαρης, όσο σας αρέσει

Κτυπάτε όλα τα υλικά σε ένα blender. Προσθέστε 2 κουταλιές σπασμένο πάγο και ξανακτυπήστε για 20″. Σερβίρετε σε ποτήρια μαργαρίτας ή μεγάλα ποτήρια μαρτίνι ή σε ποτήρια για κόκκινο κρασί, με καλαμάκι.

Τζιν με τόνικ

  • 60 ml gin
  • 150 ml τόνικ
  • φέτες λεμονιού
  • παγάκια

Βάλτε τις φέτες λεμονιού και το τζιν σε ψηλό ποτήρι. Πιέστε λίγο να αφήσουν το άρωμά τους. Προσθέστε σπασμένο πάγο. Γεμίστε το ποτήρι με τόνικ.

Τι να διαθέτει ένα καλοκαιρινό σπιτικό bar:

  • Cachaca
  • Ρούμι
  • Gin
  • Τεκίλα
  • Βότκα
  • Triple Sec (λικέρ πορτοκαλιού)
  • Σπιτικά Λικέρ
  • Σόδα, Τόνικ
  • Σιρόπι Ζάχαρης (βράστε 1 κούπα ζάχαρης με 1 κούπα νερό μέχρι να λυώσει η ζάχαρη, αφήστε να κρυώσει και φυλάξτε σε μπουκάλι)
  • Λεμόνια, limes, δυόσμο, πεπόνι, καρπούζι, φράουλες
  • Ζάχαρη
  • Πολλά παγάκια!
Advertisements

4 Σχόλια

  1. Πω,πω ζηλεύω!

    Χτες το βράδι,στο ολοκαίνουργιο Mojito Bay στη Λουμπάρδα,κατέβασα δύο Daiquiri και κάμποσο κρασί

    Τα λατρεύω αυτά τα ποτά και καθώς δεν μεθάω…..αν δεν είχα πρόβλημα πάχους,θα απολάμβανα πολύ περισσότερα

    ΜΠΡΑΒΟ!

    Σχόλιο από ALEX — 10 Ιουλίου, 2009 @ 1:52 μμ

    • Hello Alex! Είμαι μες την ευτυχία μετά τα 3 μεσημεριανά κοκτέιλς! Το καλοκαίρι έχει τελικά τις συνισταμένες/ συντεταγμένες (??) του! Τα καλοκαιρινά κοκτέϊλς οπωσδήποτε μια από αυτές. Καλές βουτιές! Καλές μπουκιές!

      Σχόλιο από Vicky — 10 Ιουλίου, 2009 @ 1:58 μμ

  2. Καλές διακοπές. Να ξεκουραστείς, να διασκεδάσεις, να περάσεις Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α , Α Ξ Ε Χ Α Σ Τ Α!!!!! Να απολαύσεις κάθε στιγμή όπως απολαμβάνουμε εμείς κάθε σου γευστική πρόταση. Να είσαι πάντα καλά! :-))

    ΥΣ. Μέχρι να επιστρέψεις θα έχουμε ρίξει αμέτρητα «χικ» απολαμβάνοντας τα κοκταίλ μέχρι να αποφασίσουμε ποιό μας αρέσει περισσότερο, για να το ψηφίσουμε.

    Σχόλιο από Mary — 10 Ιουλίου, 2009 @ 11:51 μμ

  3. καλὴ φάσις! Θὰ τὸ παίξω Θωμᾶς Κροῦζ στὴν καλή μου! Ἔ ῥὲ στράκες!

    Σχόλιο από vangelakas — 10 Σεπτεμβρίου, 2009 @ 10:59 πμ


RSS feed for comments on this post.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: