Life can be TasteFULL

13 Αύγουστος, 2009

«Τι να μαγειρέψω;» tasteFULL μενού για τον 15Αυγουστο

Που ετοιμάζεστε να γιορτάσετε τον Δεκαπενταύγουστο; Σε εξοχικό σπιτικό σίγουρα, γιατί η Αθήνα δείχνει ήδη άδεια!

Θα μαγειρέψετε ή θα είναι μέρα αργίας από την κουζίνα για σας; Αν είναι μέρα αργίας, να την απολαύσετε! Αν όμως έχετε καλεσμένους στο γιορτινό τραπέζι, θα ήθελα να σας προτείνω μερικά φαγητά που θα ευχαριστήσουν πολύ όσους τα δοκιμάσουν!

Για το καλωσόρισμα, μαζί με το ούζο ή το τσίπουρο, έχετε έτοιμα μερικά μπολάκια Μπατόν σαλέ (ετοιμάστε τα 2 μέρες νωρίτερα)

Για ορεκτικό, σερβίρετε Ψητές κόκκινες πιπεριές και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα Βaba ghanoush (ψήστε τα λαχανικά στο γκριλ από την προηγούμενη μέρα)

ορεκτικά

ορεκτικά: μπατόν σαλέ, ψητές πιπεριές Φλωρίνης, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα


Ετοιμάστε μια σαλάτα με πρασινάδες και ψητό τυρί Μαστέλο Χίου με δυόσμο και καυτερή πιπεριά

Για κύριο φαγητό, ετοιμάστε Κατσικάκι με λιαστό κρασί και πετιμέζι μαζί με ψητές πατατούλες και ντομάτες. Θα γλύφουν τα δάχτυλά τους οι καλεσμένοι σας!

κύρια

κύρια: πράσινη σαλάτα με ψητό μαστέλο Χίου, κατσικάκι με λιαστό κρασί και πετιμέζι

Για γλυκό σερβίρετε μια δροσερή Κρέμα καραμελέ με βανίλια και λάϊμ (ετοιμάστε την από την προηγούμενη ημέρα).

Όταν τελειώσει το γεύμα και έρθει η ώρα του απογευματινού καφέ, σερβίρετε μια Πάστα Φλώρα -τραγανή σαν μπισκότο (κι αυτή ετοιμάζεται από την προηγούμενη ημέρα) ή ενώστε στα γρήγορα τα υλικά για ένα πρωτότυπο κέρασμα  Χουρμάδες γεμιστοί με τυρί και φυστίκια Αιγίνης (πανεύκολο και γρήγορο).

επιδόρπια

επιδόρπια: Κρέμα καραμελέ, πάστα φλώρα, γεμιστοί χουρμάδες

Αν το βράδυ σας βρει κουρασμένους και χαρούμενους, γεμάτους από την ενέργεια των αγαπημένων σας ανθρώπων, γεμίστε τα ποτήρια σας με το αγαπημένο καλοκαιρινό σας κοκτέϊλ και πείτε «μπράβο» στον εαυτό σας που γέμισε ακόμα μια φορά το τραπέζι της οικογένειας με φαγητά γεμάτα γεύση!

Μοχίτο, Summer Cocktails : καϊπιρίνια, μαργαρίτα φράουλα, τζιν τόνικ, πεπόνι ντάκιουρι, λιμοντσέλο

Summer Cocktails : Μοχίτο, καϊπιρίνια, μαργαρίτα φράουλα, τζιν τόνικ, πεπόνι ντάκιουρι, λιμοντσέλο

Advertisements

9 Σχόλια

  1. apapapaaaaa
    panagia mou ti einai ola afta!!!!!!
    teleiaaaaaaaaaa ta thelo ola

    Σχόλιο από Elena — 13 Αύγουστος, 2009 @ 11:35 πμ

  2. Θεέ μου,τι είναι αυτά;;;;

    Μου έρχεται να τα φάω όλα μόνος μου….και τότε πια,σαν βαρέλι που θα γίνω,καμμία δεν θα με θέλει

    Χα,χα,χα,χα,χα

    ΜΠΡΑΒΟ ΒΙΚΥ,ΥΠΕΡΟΧΑ!

    Σχόλιο από Alex — 13 Αύγουστος, 2009 @ 11:43 πμ

  3. ta cocktails ta serviroume kai ta 6 ston kathena?
    😉

    Σχόλιο από aspros — 13 Αύγουστος, 2009 @ 12:35 μμ

  4. Δείχνουν όλα τέλεια. Θα το επιχειρήσω…

    Σχόλιο από katia — 13 Αύγουστος, 2009 @ 4:19 μμ

  5. Φανταστικό μενού με πολύ απλές και νόστιμες συνταγές! Ήταν ότι έπρεπε για αυτό το τριήμερο!
    Φέτος δεν χρειάζεται να ψάχνω μου τα έδωσες όλα έτοιμα! Ευχαριστώ 😉

    Σχόλιο από Idea Studio — 13 Αύγουστος, 2009 @ 4:52 μμ

  6. Kala ola afta an veveos vrethi kapoios na ta etimasi olesaftes tis lixoudies.
    Stioxos einai na ta vris etoima na ta apolafsis mexri skasmou kai meta na ksaplosis piso xi xi xi
    An kani kapoios afto to lathos kai emplakis stin kouzina tin epathes

    Σχόλιο από Tassos — 13 Αύγουστος, 2009 @ 6:58 μμ

  7. wraies suntages faintontai stis fotografies kai eimai sigouri oti einai kai nostimes!!

    Σχόλιο από Vaso — 13 Αύγουστος, 2009 @ 9:21 μμ

  8. Υπέροχο καλή μου φίλη, υπέροχες ιδέες , υπέροχο μπλογκ, μπράβο σου.Θα πάρω ένα κολοκυθοανθό γεμιστό για μεζέ στο χέρι και φεύγω.

    Σχόλιο από Αχτίδα — 13 Αύγουστος, 2009 @ 9:27 μμ

  9. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια! Ελπίζω να δοκιμάσατε πιάτα που να σας έκαναν χαρούμενους και να περάσατε καλά με τους αγαπημένους σας. Και του χρόνου, με το καλό!

    Σχόλιο από Vicky — 23 Αύγουστος, 2009 @ 10:17 μμ


RSS feed for comments on this post.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: