Life can be TasteFULL

4 Σεπτεμβρίου, 2009

Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι

Linguine με μανιτάρια, θυμάρι και λεμόνι

Linguine με φρέσκα μανιτάρια, φρέσκο θυμάρι, ξύσμα και χυμό λεμονιού

Το φθινόπωρο είναι η εποχή των μανιταριών στα βουνά. Αν ανήκετε στους λίγους τυχερούς που ξέρουν να μαζεύουν μανιτάρια και έχουν πρόσβαση σ’αυτά, αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για να τα απολαύσετε.

Αν πάλι είστε στην πόλη, όπως κι εγώ, τα μανιτάρια τα βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Προσέξτε την ημερομηνία συσκευασίας. Αν πετύχατε σούπερ φρέσκα μανιτάρια αλλάξτε γρήγορα το μενού της ημέρας.

Χρησιμοποιείστε ασπρομανίταρα, τα οποία –αν και λέγονται έτσι – εξωτερικά έχουν χρώμα από κρεμ έως ανοιχτό καφέ. Λέγονται  και cremimi ή baby Portobellos ή chestnut mushrooms.

Αρωματίστε τα με ωμό ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι, ξύσμα και χυμό λεμονιού. Το πιάτο είναι πολύ ελαφρύ και γρήγορο. Ετοιμάζεται μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια.

Η συνταγή είναι της Nigella Lawson κι αν θέλετε μπορείτε να δείτε το βίντεο στα αγγλικά  εδώ.

Υλικά:

  • 500γρ linguine
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
  • 1κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι
  • 1 ½ κ.τσ. αλάτι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βάλτε τα σε βαθειά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λυωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.

Βράστε τα linguine και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως  στην πιατέλα με τα μανιτάρια.

Ανακατέψτε καλά  τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.

Advertisements

6 Σχόλια

  1. Α, ναι! Αυτά τα γρήγορα πιάτα είναι τα αγαπημένα μου 🙂 Δεν έχω ξανακάνει συνταγή με ωμά μανιτάρια εκτός από μια φορά που τα είχα βάλει σε σαλάτα με σπανάκι. Για να δούμε…

    Σχόλιο από Ελένη — 5 Σεπτεμβρίου, 2009 @ 1:01 μμ

    • Περιμένω σχόλια μόλις το ετοιμάσεις 😉

      Σχόλιο από Vicky — 9 Σεπτεμβρίου, 2009 @ 5:42 μμ

  2. Υπέροχο πιάτο της αρεσκείας μου ..

    Σχόλιο από Αχτίδα — 5 Σεπτεμβρίου, 2009 @ 7:04 μμ

  3. καλημερα . συγχαρητηρια για το υπεροχο site σας. μηπως θα μπορουσατε να μου δωσετε καμμια ιδεα για καρυδοπιττα (καρυδα οχι καρυδια)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Σχόλιο από katerina — 26 Οκτώβριος, 2009 @ 3:06 μμ


RSS feed for comments on this post.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: