Life can be TasteFULL

30 Σεπτεμβρίου, 2009

Πιπεριές γεμιστές με ντομάτα και φέτα – οπλοστάσιο αντιοξειδωτικών

Πιπεριές γεμιστές με ντομάτα και φέτα

Πιπεριές γεμιστές με ντομάτα και φέτα

Αυτό τον καιρό γράφω συνεχώς για πιπεριές και τομάτες, τελικά. Είναι η εποχή της αφθονίας τους και η εποχή να κρατάμε καθαρό το σύστημά μας με τα αντιοξειδωτικά.

Ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο, λάδι, μαϊντανός, έχουν αντιοξειδωτική δράση. Προσθέστε και λίγη καυτερή πιπεριά για να καθαρίζει το άνω αναπνευστικό σύστημα και νάτο, το οπλοστάσιο κατά των ιων που θα αρχίσουν να γεμίζουν τον αέρα σε λίγο.

Είχαμε ψητό κοτόπουλο 2ης μέρας και αντί να κάνω ξανά μια χωριάτικη, το συνόδευσα με αυτές τις πιπερίτσες που έχουν τα υλικά μιας χωριάτικης (χωρίς το αγγούρι και τις ελιές).

Η φέτα γλυκαίνει γιατί ενώνεται με μια σάλτσα τομάτας, με κρεμμύδι και σκόρδο, αρωματίζεται με μαϊντανό και ρίγανη, γεμίζει τις πιπερίτσες και ροδίζει στο φούρνο. Φαγάκι που τρώγεται ζεστό και κρύο. Μάθετε τα παιδάκια σας, από μικρά, να το τρώνε. Με την πρωτεϊνη της φέτας και μια φέτα ψωμί, είναι γεύμα πλήρους διατροφικής αξίας.

Υλικά:

  • 14 μικρές πιπεριές
  • 4 τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλιά γλυκού ρίγανη ξερή (ή 1 κ.γ. φρέσκια)
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200γρ. φέτα
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι

Αν δεν σας αρέσει η ρίγανη, βάλτε δυόσμο ή βασιλικό

Εκτέλεση:

Πλύντε τις πιπεριές. Αφαιρέστε τα πράσινα κοτσανάκια. Ακουμπήστε μια μια πιπεριά πάνω στο ξύλο κοπής και κάντε μια τομή Τ, χωρίς να αφαιρέσετε το πάνω μέρος. Με την οριζόντια γραμμή αφαιρέστε το κομμάτι με τους σπόρους που ενώνεται στο κοτσάνι. Με την κάθετη χλαρώστε τις ίνες, αφαιρέστε σπόρους και πλύντε την πιπεριά.

Ζεματίστε τις πιπεριές σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Αν δεν το κάνετε οι πιπεριές θα ζαρώσουν και θα δείχνουν πολύ άσχημες όταν ψηθούν. Ετοιμάστε τη γέμιση.

Σωτάρετε σε λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν. Προσθέστε τις τομάτες. Αν δεν έχουν αρκετά ζουμιά, προσθέστε λίγο νερό να γίνει σάλτσα. Προσθέστε τη ρίγανη και το πιπέρι. Το αλάτι μετά τη φέτα. Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη, τον μαϊντανό, ανακατέψτε και δοκιμάστε το αλάτι.

Η γέμιση πρέπει να είναι μέτριας ρευστότητας (όσο κρυώνει πήζει). Γεμίστε τις πιπεριές.

Βάλτε τις στη σειρά σε ταψάκι, περιχύστε με λίγο λάδι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180βαθμών Κελσίου για 30′, μέχρι να ροδίσει η γέμιση.

Εκτός από τη διατροφική του αξία, η αξία του σαν μεζεδάκι για τσίπουρο σε βραδιά φίλων είναι ανεκτίμητη.

Advertisements

8 Σχόλια

  1. Καλή σου μέρα Βίκυ! Προτείνεις μια ακόμα πολύ ωραία ιδέα…πραγματικά κάνεις πολύ όμορφη δουλειά μέσα από το site σου και κάθε μέρα με χαρά και αγωνία θα έλεγα «μπαίνω» για να δω τι έχεις προτείνει…όλα είναι φανταστικά, οι περιγραφές αναλυτικές και η παρουσίαση σε ωθεί να θες να τα μαγειρέψεις όλα…ακόμα κι εάν είσαι πολύ νέα στο χώρο της μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής όπως εγώ…έχω μόνο μια απορία…πώς μπορεί κάποιος να διατηρηθεί αδύνατος ή σε φόρμα με όλες αυτές τις νέες γεύσεις-προορισμούς που μας δείχνεις; εσύ πως καταφέρνεις να τα μαγειρεύεις όλα αυτά και ταυτόχρονα να είσαι κομψή;μήπως να μου πείτε κι εμένα το μυστικό παρακαλώ;….:)
    τα σέβη μου

    Σχόλιο από Valia — 30 Σεπτεμβρίου, 2009 @ 11:34 πμ

    • Μα είναι απλό! Για 14 μικρές πιπεριές πρέπει να πλύνει το ξύλο κοπής, την κατσαρόλα για το ζεμάτισμα, το κατσαρολάκι για τη γέμιση και το ταψάκι για το ψήσιμο, χώρια τα σερβιριστικά. Ξέρεις πόσες θερμίδες καις με τόσο πλύσιμο;
      Βίκυ συγχώρεσέ μου τη σκωπτική διάθεση! Διατελώ θαυμάστρια του blog τόσο όσο και η Βάλια!

      Σχόλιο από Ελπίς — 30 Σεπτεμβρίου, 2009 @ 8:18 μμ

      • Μακάρι να αδυνάτιζε η λάτρα της κουζίνας, αλλά δεν νομίζω πως καίμε πολλές θερμίδες σε ένα μικρό χώρο, με ορθοστασία και κινήσεις του άνω κορμού μόνο! Μάλλον επιβαρύνει τις φλέβες, με το χρόνο. Η απάντηση είναι «καταναλώνω με μέτρο» και «περπατάω ή γυμνάζομαι σταθερά». Το κάθε φαγητό φτιάχνεται για ένα σκοπό και σε ποσότητα που θα καταναλωθεί στο συγκεκριμμένο γεύμα. Ό,τι περισσεύει συσκευάζεται σε μερίδες και καταψύχεται. Στο ψυγείο δεν χρειάζεται να αποθηκεύονται φαγητά που κανείς δεν εκτιμά και δεν θέλει να φάει. Όταν δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε, ανασύρουμε λύση από τον καταψύκτη ή φτιάχνουμε ένα ντάκο.
        Πολλές φορές κι εγώ κουράζομαι από τα πλυσίματα των σκευών αλλά χαίρομαι όταν απολαμβάνω το φαγάκι που έφτιαξα και το ξεχνάω. Ας είναι καλά το πλυντήριο των πιάτων 🙂

        Σχόλιο από Vicky — 1 Οκτώβριος, 2009 @ 2:49 μμ

    • @ valia Χαίρομαι πολύ που μπορώ να εμπνέω ανθρώπους 🙂
      Για μένα, η θέση της μαγείρισας στο σπίτι είναι ιερή. Έχει τη χαρά, τη δύναμη και την ευθύνη να τρέφει τις υπάρξεις των αγαπημένων της. Λέω «υπάρξεις» γιατί το φαγητό είναι τροφή σώματος και ψυχής. Είναι πολύ παραπάνω από το «ένα φαϊ, να τελειώνουμε», λογική που οδηγεί στην απαξίωση της τροφής και του ρόλου της μαγείρισας και αναπτύσσει ραγδαία τα delivery. Το μυστικό να απολαμβάνεις τις γεύσεις και να παραμένεις κομψός είναι «να έχεις μέτρο και αίσθηση του εαυτού σου». Η απόλαυση του καλού φαγητού σε σχέση με την υπερκατανάλωση, δείχνει αμέσως αν ένα άτομο είναι ισορροπημένο ή όχι με την ύπαρξή του κι αν έχει βάλει τα θέματα της ζωής του στη θέση τους: σωστή τροφή, σωστή κίνηση, σωστός ύπνος, ισορροπημένα συναισθήματα.
      Σε όποιο στάδιο ζωής κι αν βρισκόμαστε, όλοι μας έχουμε τη δύναμη να ξεκινήσουμε να βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα.

      Σχόλιο από Vicky — 1 Οκτώβριος, 2009 @ 2:36 μμ

  2. όνειρο το ποστ σου, όπως πάντα!!!!

    Σχόλιο από maria bellou — 30 Σεπτεμβρίου, 2009 @ 11:54 πμ

    • Σ’ευχαριστώ Μαράκι 🙂

      Σχόλιο από Vicky — 1 Οκτώβριος, 2009 @ 2:37 μμ

  3. Χαίρομαι που ανακάλυψα το blog σου! Προτείνεις ενδιαφέρουσες συνταγές και για χορτοφάγους και το καταευχαριστιέμαι! Λατρεύω τις πιπεριές, το Σάββατο θα βάλω μπρος τη συνταγή σου.

    Σχόλιο από meraldia — 1 Οκτώβριος, 2009 @ 3:54 μμ

    • Καλωσόρισες 🙂 Καλά μαγειρέματα! Να επιστρέφεις, με εντυπώσεις

      Σχόλιο από Vicky — 1 Οκτώβριος, 2009 @ 4:15 μμ


RSS feed for comments on this post.

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: