Life can be TasteFULL

30 Οκτωβρίου, 2009

Ζουμερά κεκάκια με απίστευτο άρωμα καφέ!

109

Ζουμερά κεκάκια με απίστευτο άρωμα καφέ απο τη Donna Hay

Αυτά θα είναι τα ευκολότερα κεκάκια που φτιάξατε ποτέ! Θα σας εντυπωσιάσουν με την απλότητα των υλικών, το απίστευτο άρωμα και το πόσο ζουμερά είναι!

Σερβίρετέ τα μαζί με ένα εσπρέσο στο τέλος του γεύματος και θα έχετε μια μάξι δόση καφέ επί τρία! Αυτά είναι μίνι, τα βλέπετε, δυό μπουκίτσες το καθένα. Έχουν καφέ στο μίγμα, στολίζονται με ένα κόκκο καφέ, ποτίζονται με λικέρ καφέ και επειδή έχουν μόνο ασπράδια και όχι κρόκους η υφή τους είναι ανάλαφρη και θυμίζει «μπαμπά».

Ένα τέτοιο γλυκάκι είναι αρκετό για να καθαρίσει τη γεύση και να κλείσει τέλεια ένα ρομαντικό, ένα επαγγελματικό ή ένα κοινωνικό δείπνο (ξέρετε σ’αυτά που δείχνουμε πως προσέχουμε τι τρώμε και έχουμε μέτρο). Με την οικογένεια και τους φίλους μας έχουμε συνηθίσει να σερβίρουμε γλυκά σε μεγάλες μερίδες. Αν και να σας πω, εγώ προτιμώ μικρό γλυκό στο τέλος του δείπνου. Μια μπουκιά να καθαρίσει τη γεύση και να ολοκληρώσει την απόλαυση. Κανονική μερίδα γλυκού θέλω να τρώω  το απόγευμα, μαζί με τον καφέ μου.

Την πρώτη μέρα που θα τα φτιάξετε ο κόκκος καφέ είναι υπέροχα τραγανιστός. Την επόμενη μέρα έχει μαλακώσει, γι’αυτό προσέξτε τα δόντια σας. Αν έχετε αντικολλητικά φορμάκια για μίνι muffins ρίξτε το μίγμα σκέτο. Αν δεν είναι αντικολλητικά, χρησιμοποιήστε χάρτινα φορμάκια.

Μία κουταλιά του γλυκού λικέρ τα ποτίζει έως τη μέση. Δύο κουταλιές σας κάνουν να νομίζετε πως παραμούσκεψε αλλά είναι ό,τι πρέπει. Αν διαφωνείτε, βάλτε μιάμιση κουταλιά του γλυκού.

Υλικά για 12 μινι muffins :

  • 2 κουταλιές της σούπας μαλακό αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30γρ αμύγδαλα λεπτοτριμμένα
  • 2 κουταλιές γλυκού καφέ στιγμής
  • 40 γρ βούτυρο λυωμένο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 12 κόκκοι καφέ
  • 60ml λικέρ καφέ

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε ελαφρά 12 μινι φορμάκια, χωρητικότητας 40ml/έκαστο.

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τους κόκκους και το λικέρ καφέ, σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα, με ένα μίξερ, ό,τι είναι βολικό. Της φωτογραφίας είναι με απλό κουτάλι. Αν το κάνετε με μίξερ θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα οπτικά. Γευστικά θα είναι το ίδιο καλό.

Μοιράστε το μίγμα στα φορμάκια. Βάλτε ένα κόκκο καφέ στο κάθε ένα. Ψήστε τα για 10-15 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

Περιχύστε το καθένα με 2 κουταλιές του γλυκού λικέρ καφέ. Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.

10 σχόλια

  1. Η πρώτη φορά που σχολιάζω, αν κι έχω επισκεφτεί αρκετές φορές τη σελίδα σου, και θα κεραστώ από αυτό το ωραίο κεκάκι που έτσι όπως είναι μικρό είναι για τα μέτρα μας!!
    Εξαιρετική η σελίδα σου!!!

    Σχόλιο από Ξανθή — 30 Οκτωβρίου, 2009 @ 3:54 μμ

    • Καλως όρισες Ξανθή🙂 Σ’ευχαριστώ πολύ και για τις επισκέψεις και το σχόλιό σου

      Σχόλιο από Vicky — 30 Οκτωβρίου, 2009 @ 5:18 μμ

  2. Τόσο απλό? Ούτε καν τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα? Μα αυτό είναι καταπληκτικό! Πανεύκολα και αν κρίνω από τα υλικά, πρέπει να είναι πεντανόστιμα!
    Και εγώ συμφωνώ, ότι στο τέλος ενός δείπνου είναι ωραίο μικρό γλυκό! Όσο για το απογευματινό γλυκάκι… πολύ θα το ήθελα, μα παχαίνει….

    Σχόλιο από Αγγελική Ν — 30 Οκτωβρίου, 2009 @ 5:00 μμ

    • Θα μπορούσαμε να κτυπήσουμε μαρέγκα, θα αποκτούσε περισσότερο όγκο και θα είχε πιο στρωτή εμφάνιση. Θα τα δοκιμάσω και θα σου πω. Εγώ τα ανακάτεψα όλα με ένα κουτάλι και το αποτέλεσμα ήταν αυτό της φωτογραφίας. Τέλεια ήταν!

      Σχόλιο από Vicky — 2 Νοεμβρίου, 2009 @ 3:58 μμ

      • Vicky, τα έφτιαξα χθες! Απλά ήταν υπέροχα! Οι καλεσμένοι μου ζήτησαν την συνταγή και σου διαβιβάζω τις ευχαριστίες τους και τα καλά σχόλια! Μπράβο!

        Σχόλιο από Αγγελική Ν — 7 Νοεμβρίου, 2009 @ 5:41 μμ

      • Σας ευχαριστώ όλους, χαρά μου να βρίσκω καλές συνταγές!

        Σχόλιο από Vicky — 7 Νοεμβρίου, 2009 @ 7:07 μμ

  3. ακόμη μια ωραία ιδέα Βίκυ μου για ένα εύκολο γλυκάκι.Το θέμα είναι που να βρω το χρόνο να κάνω όλα αυτά που με κάνεις τοσο γλυκά να θέλω να φτιάξω.Πάντως,συνέχισε να μας εμπνέεις!!

    Σχόλιο από φουλα — 30 Οκτωβρίου, 2009 @ 10:58 μμ

  4. Βίκυ μου, Καλημέρα. Είμαι εδώ και πολύ καιρό φανατική αναγνώστρια της σελίδας σου και δοκιμάζω αρκετές από τις συνταγές σου. Νιώθω σαν να έχω μια καλή και ζεστή παρέα στην κουζίνα μου!!!
    Δοκίμασα τη συνταγή με τα κεκάκια καφέ (για να φτιάξω τα μισά έβαλα τα μισά υλικά) αλλά μου βγήκε λίγο το τελικό υλικό για τα φορμάκια. Τι λες να έκανα λάθος?

    Σχόλιο από Κυριακή — 2 Νοεμβρίου, 2009 @ 11:50 πμ

    • Ήταν τα φορμάκια χωρητικότητας 40ml; Είναι ήδη πολύ μικρή η δόση για τα 12 κεκάκια και θέλει να μοιράσεις το μίγμα, εμένα γεμίσαν λίγο πιο κάτω από τα 3/4. Μέτρησε πόσο υγρό χωράνε τα φορμάκια σου και πες μου.

      Σχόλιο από Vicky — 2 Νοεμβρίου, 2009 @ 4:04 μμ

  5. Ήταν 40ml, τα είχα μετρήσει. Ούτε εσύ τα γεμίζεις μεχρι επάνω. ΟΚ, κατάλαβα. Ευχαριστώ, καλή συνέχεια.

    Σχόλιο από Κυριακή — 2 Νοεμβρίου, 2009 @ 4:30 μμ


RSS feed for comments on this post.

Φτιάξε δωρεάν site ή blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: