Life can be TasteFULL

19 Φεβρουαρίου, 2009

Nachos με σάλτσα κιμά και γουακαμόλε

Filed under: Συνταγές — Vicky Koumantou @ 2:46 μμ
Tags: , , , ,
Nachos με κιμά και τυρί

Nachos με κιμά και τυρί

Αυτά τα δύο πιάτα είναι τα ιδανικά συνοδευτικά για τις μαργαρίτες. Σερβίρονται δίπλα δίπλα για τσιμπολόγημα σε πάρτι αλλά και ενωμένα σε ένα πιάτο για καθιστό φαγητό.

Μας αρέσει πολύ γιατί συνδυάζονται όλα τόσο καλά μαζί. Ο κιμάς, πικάντικος και ελαφρά γλυκός, κάθεται πάνω σε ένα τραγανό καλαμποκίσιο τσιπς παρέα με λίγο λυωμένο τυράκι ενώ το κρεμώδες γουακαμόλε δροσίζει και ισορροπεί την αλμύρα της μπουκιάς. Ταιριάζει επίσης πολύ με λίγη sour cream, αλλά δεν είχα στο ψυγείο μου σήμερα.

Α. Πικάντικη σάλτσα κιμά

Σε δυνατή φωτιά, με λίγο λάδι, σωτάρω 300γρ κιμά μοσχαρίσιο με 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, σπάω τον κιμά με το πηρούνι και τον αφήνω να καβουρντισθεί χωρίς να κουνάω συνέχεια (έτσι κλείνει, κρατάει τα υγρά του και γίνεται ζουμερός). Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει, σβήνω με λίγη σόγια σως, προσθέτω 3 σκελίδες σκόρδο ψιλoκομμένες, γλυκειά κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια, λίγη καυτερή πιπεριά, πιπέρι μαύρο, λίγο γαρύφαλο σκόνη, μία μικρή κονσέρβα κομμένη τομάτα και λίγη ζάχαρη. Συνεχίζω να βράζω σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά της σάλτσας και να μείνει σπυρωτός ο κιμάς.

Σερβίρω πάνω στα nachos, τρίβω λίγο τυρί, αφήνω στο γκριλ να λυώσει και σερβίρω. Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε ατομικές μπουκίτσες, βάζοντας λίγο κιμά πάνω σε ένα nachos και λίγο κατίκι, άσπρο κρεμώδες τυρί ή crème fraîche.

Γουακαμόλε ή ντιπ αβοκάντο

Γουακαμόλε ή ντιπ αβοκάντο

Β. Γουακαμόλε

Λυώνω την σάρκα ενός ώριμου αβοκάντο με το πηρούνι, προσθέτω αμέσως το χυμό μισού λεμονιού για να μην μαυρίσει, λίγο κύμινο, λίγο αλάτι, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια, μια σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη, μαϊντανό ψιλοκομμένο, τομάτα και κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια.

Δεν δίνω δοσολογίες, δοκιμάστε και φτιάξτε τη δική σας συνταγή. Η δική μου κάθε φορά είναι διαφορετική!

1 σχόλιο

  1. Τι όμορφη ιδέα τα Nachos με σάλτσα κιμά και γουακαμόλε, εμείς που είμαστε και 2 άτομα πολλές φόρες έχουμε περίσσευμα. Είναι ώραιο σνάκ για πάρεα και μπύρα.

    thanks for sharing 🙂

    Σχόλιο από maria x. — 17 Ιουλίου, 2009 @ 12:44 μμ


RSS feed for comments on this post.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.