Life can be TasteFULL

16 Μαρτίου, 2009

Σοκολατένια muffins με πορτοκάλι

Filed under: Συνταγές — Vicky Koumantou @ 3:00 μμ
Tags: , , , ,
Mini chocolate muffins

Mini chocolate muffins

H τελευταία γλυκιά μπουκιά σερβίρεται παρέα με καυτό μυρωδάτο espresso.

Μινι σοκολατένια κεκάκια, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού και μανταρινιού. Απολαυστική μυρωδιά και γεύση σοκολάτας! Δεν το μυρίσατε;

Τα  muffins είναι πιο γευστικά και αφράτα όταν είναι φρεσκοφτιαγμένα. Άλλωστε είναι τόσο απλή η ετοιμασία τους που δεν υπάρχει λόγος να μην τα φας φρέσκα.Ψήνονται σε χάρτινες φορμίτσες που τοποθετούνται μέσα σε φόρμες για μινι muffins.

Τα υλικά θέλουν απλό ανακάτεμα στο χέρι. Τα φορμάκια θέλουν προσεκτικό γέμισμα για να μην λερωθούν.

Υλικά για 36 κεκάκια

Ενώνετε τα στεγνά υλικά σε μεγάλο μπολ:

2 κούπες αλεύρι, 2 κ.τ. baking powder, 1/2 κ.τ σόδα, 1/2 κούπα ζάχαρη, 3 κ.σ.κακάο σκόνη, 3/4 κούπας σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια, ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 1 μανταρινιού.

Ενώνετε τα υγρά υλικά και τα ανακατεύετε καλά:

1 και 1/3 κούπας γάλα, 1/3 κούπας λάδι, 1 αυγό

Ρίχνετε τα υγρά υλικά στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε με το σύρμα να γίνει λεία ζύμη. Γεμίζετε τα φορμάκια στα 3/4 του ύψους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Όταν τα βγάζετε από τις φόρμες θα πρέπει να είναι στητά στο πιάσιμο. Αν είναι μαλακά, δεν θα έχουν ψηθεί καλά και θα είναι λασπωμένα όταν τα φάτε.

Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αχνίσετε.

Blog στο WordPress.com.