Life can be TasteFULL

16 Μαρτίου, 2009

Φράουλες με σοκολάτα

Φράουλες με σοκολάτα

Φράουλες με σοκολάτα

Ζουμερές, λαχταριστές φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα. Νομίζω πως είναι τα πιο ελαφριά σοκολατάκια που μπορούμε να φτιάξουμε και τα πιο διαιτητικά!

Από τα πιο απλά γλυκά για το τέλος ενός δείπνου, τώρα που έρχεται η εποχή τους (μην ξεχνάμε πως ο μήνας της φράουλας είναι ο Μάιος, τότε εμφανίζονται στη λαϊκή οι μυρωδάτες φράουλες).

Μην τις πλύνετε. Απλά σκουπίστε καλά με νωπό χαρτί κουζίνας. Βουτήξτε τις σε λυωμένη κουβερτούρα. Αφήστε τις για μισή ώρα περίπου, σε αντικολλητικό χαρτί, να σφίξει η σοκολάτα.

Μπορείτε να τις καταναλώσετε μέσα σε 4 ώρες από την ώρα που θα τις φτιάξετε.  Αργότερα η όψη τους ζαρώνει, αφήνουν χυμούς στο πιάτο και το κοτσανάκι δείχνει μαραμένο.

Αν θέλετε extra γεύση, πριν βουτήξετε τις φράουλες στη σοκολάτα, τις γεμίζετε με λικέρ Grand Marnier -τρυπώντας με μια σύριγγα δίπλα στο κοτσανάκι τους -.

Τις διατηρείτε σε δροσερή θερμοκρασία μέχρι το σερβίρισμα, εκτός ψυγείου.

Τελειώσατε το κρασί σας;

2 Σχόλια

  1. πωπω!!! φοβερες οι φραουλες!! ολες οι συνταγες σου ειναι φοβερές! ξερω πως ισως ακουστω ασχετη, αλλά… η εποχή της φραουλας ειναι μονο ο μαιης?? γιατι εψαχνα σημερα για να φτιαξω παγωτο και μου ελεγαν πως ειναι χειμερινο φρουτο(!) (καλα ας μην το συζητησουμε αυτο…)
    τελοσπαντων
    καλή δουλειά!!! 🙂

    Σχόλιο από δαναη — 30 Ιουνίου, 2009 @ 6:48 μμ

    • Η φράουλα του θερμοκηπίου ξεκινάει από τέλη Μαρτίου και σηματοδοτεί τον έρχομό της άνοιξης. Η υπαίθρια φράουλα ωριμάζει τον Μάη και δεν έχει καμμία σχέση σε γεύση, άρωμα και υφή με εκείνη του θερμοκηπίου. Επίσης είναι σημαντικά φθηνότερη και – επειδή δεν έχει ζοριστεί να ωριμάσει – έχει μεγάλες πιθανότητες να μην περιέχει ορμόνες και φάρμακα. Γι’αυτό προτείνω μόνο τότε να κάνετε μαρμελάδα για όλο το χρόνο, ή γρανίτα ή παγωτό ή να τις φυλάξετε στην κατάψυξη για χρήση μέχρι το χειμώνα.

      Σχόλιο από Vicky — 1 Ιουλίου, 2009 @ 12:16 μμ


RSS feed for comments on this post.

Blog στο WordPress.com.