Life can be TasteFULL

17 Απριλίου, 2009

Γρανίτα φράουλα – μύρισε άνοιξη

Γρανίτα φράουλα και λικέρ φράουλας

Γρανίτα φράουλα και φρέσκο λικέρ φράουλας

Τι χρειάζεστε για να κλείσετε ένα αναστάσιμο δείπνο; Κάτι που να ταιριάζει οπτικά στα κόκκινα αυγά. Κάτι πολύ δροσερό και ελαφρύ, για να ισορροπήσει τη λιπαρότητα της μαγειρίτσας. Κάτι ανοιξιάτικο και αρωματικό! Δηλαδή, φράουλες! Σε διπλή δόση.

Παγωμένη γρανίτα παρέα με ένα σφηνάκι φρέσκο λικέρ φράουλας. Ή τα γεύεστε παράλληλα ή περιχύνετε με το λικέρ τη γρανίτα σας και απολαμβάνετε τη γεύση εις διπλούν!!

Η γρανίτα ετοιμάζεται πανεύκολα και σας περιμένει στον καταψύκτη σας. Το λικέρ γίνεται ακόμα πιο εύκολα, αρκεί να έχετε φράουλες και βότκα. Διατηρείται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Ετοιμάζουμε στα γρήγορα μια γρανίτα φράουλα;

Υλικά:

4 κούπες πολτός φρέσκιας φράουλας (γύρω στο 1 κιλό ακαθάριστες)

2 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

ένα κλαδάκι φρέσκου δυόσμου

χυμό μισού λεμονιού

Γρανίτα φράουλα

Γρανίτα φράουλα

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε, τεμαχίζουμε και πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Μετράμε 4 κούπες πολτό τις οποίες βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Αν θέλουμε σουρώνουμε τον πολτό για να φύγουν τα σποράκια της φράουλας από τη γρανίτα.

Κάνουμε σιρόπι το νερό και τη ζάχαρη, αφήνοντας μέσα του το κλαδάκι του δυόσμου να βγάλει τα αρώματά του. Αφήνουμε να κρυώσει (αφαιρούμε το κλαδάκι δυόσμου) και το ενώνουμε με τον πολτό της φράουλας, μαζί με το χυμό του λεμονιού.

Βάζουμε το μίγμα σε μεταλικό δοχείο στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει, το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε να αφρατέψει. Ξανά στην κατάψυξη να παγώσει, ξανά στο μίξερ να αφρατέψει.

Θέλει περίπου 5 ώρες  στην κατάψυξη μέχρι να μπορεί να σερβιριστεί.

1 σχόλιο

  1. Για να σερβίρετε την γρανίτα, βράστε νερό στο μπρίκι, βουτήξτε την κουτάλα του παγωτού μέσα στο νερό να ζεσταθεί και σχηματίστε ολοστρόγγυλες μπαλίτσες πολύ εύκολα. Το έκανε η κόρη μου σήμερα και σερβίρισε αυτές τις όμορφες μπαλίτσες, ενώ εγω χθες το έβγαλα με το κουτάλι βιαστικά και έκανα το σερβίρισμα της αρχικής φωτογραφίας. Το αλεπουδάκι τελικά, γίνεται 101…;)

    Σχόλιο από Vicky — 18 Απριλίου, 2009 @ 5:42 μμ


RSS feed for comments on this post.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.