Life can be TasteFULL

19 Ιουνίου, 2009

Ψητά βερύκοκα με κατσικίσιο τυρί και φρέσκο δενδρολίβανο

Ψητά βερύκοκα με κατσικίσιο τυρί & φρέσκο δενδρολίβανο

Ψητά βερύκοκα με κατσικίσιο τυρί & φρέσκο δενδρολίβανο

Αυτή είναι μια πολύ εντυπωσιακή ιδέα για να ξεκινήσετε ή να κλείσετε ένα γεύμα.

Μόλις έρθουν οι καλεσμένοι σας, μαζί με το ποτό τους, σερβίρετε αυτές τις μπουκίτσες σαν ορεκτικό. Ψήστε για 3 λεπτά τα φρούτα στο bbq, βάλτε τα σε πιατέλα, προσθέστε κομμάτια κατσικίσιου τυριού, φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου και περιχύστε με παρθένο λάδι ελιάς.

Η λεμονάτη γεύση της φλούδας ισορροπεί την κρεμώδη γεύση του τυριού, η γλυκειά σάρκα του φρούτου ταιριάζει τέλεια με το άρωμα του δενδρολίβανου και του ελαιόλαδου.

Μια μπουκιά γεμάτη γεύση και φινέτσα. Σερβίρεται και στο τέλος του γεύματος, γιατί συνδυάζει το τυρί με το φρούτο. Αν σας ξενίζει η ιδέα του ελαιόλαδου, αντικαταστείτε το με ελαφρύ, ρευστό μέλι.

Περάστε τα μισά βερύκοκα σε σουβλάκια, πασπαλίστε τα με ζάχαρη και αφήστε τα 15 λεπτά να λυώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια. Ψήστε τα σε ηλεκτρική τοστιέρα ή σε τηγάνι γκριλ ή σε ψησταριά κάθε είδους (ηλεκτρική, υγραερίου, κάρβουνα)

8 Σχόλια

  1. einai teleio!!!

    Σχόλιο από aspros — 19 Ιουνίου, 2009 @ 8:48 πμ

  2. Α, τρομερό timing έχουμε οι δυο μας! Οι καλεσμένοι μου (and best friends) αύριο με προειδοποίησαν ότι κάνουν δίαιτa. Ψητά στο barbecue και σαλάτα το αποφάσισαμε ήταν εύκολο. Το ορεκτικό με προβλημάτισε γιατί το ήθελα και διαιτητικό και λίγο ενδιαφέρον να διανθήσει το γεύμα που δεν έχει άλλα στολίδια. Ήρθα στο blog σου για καμιά ιδέα και ορίστε! Μια χαρά διαιτητικό και πρωτότυπο το βρίσκω το ορεκτικό και θα έχουμε ανάψει το barbecue έτσι κι αλλιώς. Θα σου πω την Κυριακή αν άρεσε.

    Σχόλιο από Ελένη — 19 Ιουνίου, 2009 @ 9:20 μμ

  3. Αρρωστημένα νόστιμο ! Αλλά εσείς δεν μασατε καθόσον σύντομα θα έχετε και γιατρό στο σπίτι !Εμείς απλά θα φάμε πολλά …

    Σχόλιο από Γιώτα — 19 Ιουνίου, 2009 @ 10:33 μμ

    • 🙂

      Σχόλιο από Vicky — 20 Ιουνίου, 2009 @ 9:28 μμ

  4. Aν πω ότι δεν εντυπωσιάστηκα από την απλότητα αυτης σου της ιδέας, θα πω ψέματα 🙂
    Διευκρίνιση…θα μπει ή όχι ζάχαρη πριν το ψήσιμο;

    Σχόλιο από Hlianna — 21 Ιουνίου, 2009 @ 10:13 μμ

    • Ναι θα μπει. Πασπαλίζεις, αφήνεις για 15 λεπτά να λυώσει, ψήνεις με κομμένη πλευρά προς τα κάτω για να γίνει το καραμέλωμα. Πράγματι είναι μια πολύ απλή και εντυπωσιακή συνταγή. Χαίρομαι που σου άρεσε!

      Σχόλιο από Vicky — 22 Ιουνίου, 2009 @ 3:50 μμ

  5. καταπληκτικό. Να ρωτήσω τι τυρί?

    Σχόλιο από maria x. — 4 Αυγούστου, 2009 @ 1:22 μμ

    • Κατσικίσιο τυρί, μαλακό λευκό κρεμώδες, πωλείται στον ΑΒ σε κορμό και κόβεις όσο θέλεις. Είναι γαλλικό τυρί. Εμείς παράγουμε κατσικίσιο τυρί μόνο σε τύπου φέτας. Αυτό είναι πολύ εντονο και δεν ταιριάζει με την ντελικάτη γεύση του φρούτου.

      Σχόλιο από Vicky — 4 Αυγούστου, 2009 @ 2:25 μμ


RSS feed for comments on this post.

Blog στο WordPress.com.