Life can be TasteFULL

29 Ιουλίου, 2009

Ψητές κόκκινες πιπεριές – μια σαλάτα με ένταση και πάθος!

Ψητές κόκκινες πιπεριές με κάπαρη, σκόρδο και βασιλικό

Ψητές κόκκινες πιπεριές με κάπαρη, σκόρδο και βασιλικό

«Αγαπημένες πιπεριές Φλωρίνης,

χρόνια τώρα κάνετε τη ζωή μου νοστιμότερη και τους καλεσμένους μου χαρούμενους. Το χρώμα σας στολίζει το καλοκαιρινό τραπέζι. Η γεύση σας ταιριάζει τόσο πολύ με τη κάπαρη, το βασιλικό, το σκόρδο, τις πράσινες ελιές ακόμα και τις αλμυρές σαρδελίτσες! Πολύ καλό ελαιόλαδο θέλετε πάνω σας και μια υποψία καλού ξυδιού. Σερβιρισμένες παρέα με ένα κομμάτι παρμεζάνα, ένα καλαθάκι φρέσκο ψωμί και δροσερό κρασί. Η καλή βραδιά είναι εγγυημένη μαζί σας!»

Νομίζω τα περιέγραψα όλα. Αυτό το πιάτο μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς ή να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή σαν σαλάτα ή σαν συνοδευτικό μιας ψητής μπριζόλας ή ενός φιλέτου λευκού ψαριού.

Τώρα, το καλοκαίρι, έχω μεταφέρει το μαγείρεμα στο μπαλκόνι της κουζίνας μου, σε μια ηλεκτρική ψηστιέρα. Ψήνω τα πάντα: μπριζόλες, ψάρι, φέτες λαχανικά για μουσακά ή σαλάτα , καλαμπόκι, μελιτζάνες (καπνιστές), πιπεριές φλωρίνης, μανιτάρια. Και δεν ξεχνάω το cocktail μου όσο ετοιμάζω το φαγητό. Είμαι στην Αθήνα και απολαμβάνω το καλοκαίρι σαν να ήμουν διακοπές 🙂

Υλικά:

  • 10 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
  • 2 κουταλιές σούπας κάπαρη
  • φύλλα βασιλικού
  • λάδι ελιάς
  • επιπλέον: βαλσάμικο, ελιές πράσινες (σε φετούλες, χωρίς το κουκούτσι)

Εκτέλεση:

Ψήσιμο πιπεριάς σε ηλεκτρική ψηστιέρα

Ψήσιμο πιπεριάς σε ηλεκτρική ψηστιέρα

Αλείψτε τις πιπεριές με λάδι και ψήστε τις (σε ψηστιέρα, bbq, γκριλ φούρνου) μέχρι να γίνει μαύρη η φλούδα τους. Βάλτε τις σε γυάλινο μπολ και σκεπάστε με μεμβράνη (ή το καπάκι του). Ο ατμός θα βοηθήσει την φλούδα να ξεκολλήσει από την ψημένη σάρκα της πιπεριάς. Όταν κρυώσουν, αφαιρέστε την φλούδα και τακτοποιήστε τα φιλετάκια στο πιάτο σερβιρίσματος.

Τοποθετείστε ανάμεσα τις φετούλες σκόρδου. Προσθέστε την κάπαρη και τα φύλλα βασιλικού. Περιχύστε με ελαιόλαδο και αν θέλετε, λίγο βαλσάμικο.

Αφήστε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το σερβίρισμα. Αν το αφήσετε πολύ περισσότερο, ο βασιλικός θα χάσει το χρώμα του.

3 Σχόλια

  1. Εγώ τις προτιμώ ωμές……

    Φτιάχνω μάλιστα την εξής σαλάτα με ωμές πιπεριές Φλωρίνης,που στην πραγματικότητα είναι ολόκληρο πιάτο—καλή ώρα,σαν τις φακές της Βίκυς

    Λοιπόν,βράζω ξερά κουκιά (δύσκολο πια να βρείς Επισκοπής,που είναι μακράν τα καλύτερα) η ξερά φασόλια Πρεσπών.

    Αφού κρυώσουν,ρίχνω αλατοπίπερο και ρίγανη και ανακατεύω καλά αλλά απαλά.Μετά ελαιόλαδο Λακωνίας (το καλύτερο!) και πάλι πολύ ελαφρύ ανακάτεμα.Τέλος προσθέτω λεπτά κομμένες ροδελίτσες από πιπεριές Φλωρίνης και άφθονο μαιντανό.ΕΤΟΙΜΟ!

    Συνοδεία,σχεδόν πάντα,ένα «Ήδυσμα Δρυός Chardonnay» από το Κτήμα «Τέχνη Οίνου» της Δράμας.Πω,πω τι ωραία!!!!!

    Σχόλιο από Alex — 13 Αυγούστου, 2009 @ 11:58 πμ

  2. Ψητές πιπεριές Φλωρίνης! Το αγαπημένο μου ορεκτικό/συνοδευτικό.

    Σχόλιο από aspros — 13 Αυγούστου, 2009 @ 12:38 μμ

  3. ψάχνω για συνταγές για πιπεριές φλωρίνης τουρσί ή relish. Είχα μια εξαιρετική συνταγή από Αμερική, που την έκαν χρόνια αλλά δεν την βρίσκω. Χρειάζεται ακρίβεια στα υλικά στη συνταγή αυτή. Μήπως έχεις κάτι;

    Σχόλιο από καίτη — 26 Αυγούστου, 2009 @ 11:26 πμ


RSS feed for comments on this post.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.